Oldal kiválasztása

Kapitol se je zaprl, ker so protestniki oblegali stavbo in ustrelili žensko v prsni koš

Washington Capitol je bil zaprt, ker so protestirali Trumpovi protestniki v sredo oblegali stavbo ameriškega parlamenta. Zasedanje predstavniškega doma in senata, na katerem je bil glas volivcev za Joeja Bidena uradno zabeležen, je bil prekinjen. Člane iz stavbe pospremi policija.

Televizija je poročala, da so oblasti raztokale stotine protestnikov, ki so v podporo predsedniku uporabili nasilje, in pozvala k okrepitvi za vzdrževanje reda.

Župan Washingtona je od 6. ure zjutraj po lokalnem času uvedel policijsko uro. Donald Trump je svoje sledilce na Twitterju pozval, naj mirno protestirajo.

Pozneje so v sredo v stavbi Capitola med protesti v podporo predsedniku Donaldu Trumpu ustrelili žensko – poroča ameriška tiskovna agencija AP.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Zaenkrat še ni jasno, v kakšnih okoliščinah je bila ustreljena ženska in v kakšnem stanju. Televizija CNN je poročala, da je bila ženska ustreljena v prsi. Po poročanju je bilo med obleganjem stavbe parlamenta ranjenih več policistov, vsaj enega izmed njih pa so morali prepeljati v bolnišnico. Po poročanju informativne televizije so razmere v Kapitolu povsem kaotične.