Oldal kiválasztása

Kako velik je to? Tudi Islamska država svojim vojščakom ne dovoljuje potovanja v Evropo

Zdi se, da je zaradi strahu pred koronavirusom prizadel tudi strašno teroristično organizacijo. Čeprav se je bolezen praznovala v preteklosti, Islamska država svoje borce poziva, naj ne potujejo v Evropo.

Al-Naba je tedenska publikacija teroristične organizacije Islamska država. Na zadnji strani zadnje številke se je pojavil nasvet, ki se razlikuje od naslova časopisa.

Kako velik je to? Tudi Islamska država svojim vojščakom ne dovoljuje potovanja v Evropo

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Pogosto si umivajte roke in si nekaj kašljajte pred usti, ko kašljate in kihate!
-v klicu piše. Tako se zdi, da so voditelji Islamske države spoznali, da je virusna okužba zanje lahko zelo nevarna. Teroristična organizacija prav tako ne priporoča svojim podpornikom potovanja v Evropo ali Ameriko, ki sicer velja za teroristično destinacijo, saj so trenutno žarišča virusa.

Naši zdravi ljudje ne bi smeli hoditi na ta območja in bolniki se ne bi smeli vrniti domov!
– preberite opozorilo Al-Naba. Nekaj tednov prej so islamisti slavili nastanek koronavirusa, za katerega verjamejo, da bo nevernikom prinesel paniko in smrt. Al-Naba je že pred tem izjavil, da je to dokaz, da Allah podpira njihovo vojno proti nemuslimanom.

Vendar pa je Islamska država morda pred nekaj dnevi opozorila novica, da je bilo več voditeljev libanonske teroristične organizacije Hezbollah pod okužbo s koronavirusom pod nadzorom epidemije. Domnevno so bili v stiku z iranskimi voditelji, ki so bili tudi pozitivno preizkušeni.