Oldal kiválasztása

Kaj so sploh jedli: ruska mati kot iz grozljivke je hčerko od zunanjega sveta imela zaprto 26 let

Šokantni incident se je zgodil v Rusiji, kjer je ženska v grozljivih okoliščinah imela svojo hčerko ločeno od zunanjega sveta skoraj 30 let.

Tatyana Bushueva je svojo hčer, 42-letno Nadeždo Bushuevo, imela desetletja zaprto, da bi jo zaščitila pred zunanjim svetom.

Ženska je hišo prvič zapustila, ko je bila njena mama hospitalizirana, tako so oblasti za grozljivo zgodbo tudi izvedele.

Še več, živeli so v strašnih razmerah: v njihovem domu, v katerem je bilo veliko mačk, ni bilo tekoče vode ali elektrike, Nadežda pa je oblastem povedala, da se ni okopala že približno 15 let, kar je bilo videti tudi iz stanja njenih las.

Hčer je 26 let držala zaprto
V najslabšem stanju so bili ženskini lasje
Vir: MailNews Youtube

Šokantna zgodba se je zgodila v vasi na zahodu Rusije, blizu Nižnega Novgoroda. Čeprav se je Nadežda izražala le stežka, je povedala svojo grozljivo zgodbo.

Ženski sta živeli v isti sobi in spali v isti postelji. Hiša je bila polna podgan in žuželk. Okolje ni bilo primerno niti za mačke, na tleh je bilo veliko poginjenih živali, a trupla so odstranili šele, ko je smrad postal nevzdržen.

“Moje življenje je slabše od življenja mačk. Mačke imajo več pravic kot jaz. Sploh ne obstajam več. Jaz sem živi mrtvec,” – je povedala Nadežda, ko je svojo zgodbo pripovedovala na lokalni samoupravi.

Po upokojitvi Tatjane so se od zunanjega sveta popolnoma ločili, ženska se je odpovedala tudi socialni pomoči, češ da ničesar ne potrebujejo. Nadežda je bila stara 16 let, ko ji je mati prepovedala zapuščati hišo. Ni mogel hoditi v šolo, dokončati študija ali iskati službe.

Tatjana je sčasoma zbolela in ko je bila hospitalizirana, je Nadežda stopila v stik z lokalnimi oblastmi.

“Nadežda je v mojo pisarno prišla sama. Naredili smo ji sendviče, ker smo jo želeli nahraniti, a jih ni sprejela. Zdi se, da nima duševnih težav, čeprav je bila tako dolgo ločena od sveta,” – je dejal Vasilij Tovarnov, predsednik sveta lokalne samouprave.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Nadežda je oblasti prosila, da ji izdajo uradne papirje in ji dodelijo službo. Strokovnjaki pa ji preveč nenadnih sprememb v življenju odsvetujejo, saj mora najprej razumeti, kako svet okoli nje deluje. Nadežda se zunanjega sveta tudi boji, kar se je, ko so njeno mamo odpeljali v bolnišnico tudi videlo iz njenega vedenja. Socialni delavci ji sedaj pomagajo pri vključevanju v družbo.