Oldal kiválasztása

Izredne razmere na jugovzhodni Avstraliji so se podaljšale

Število požarov v ščetkah se lahko zaradi ponavljajočega se vročinskega vala v naslednjih dneh znatno poveča.

Zaradi ponavljajočega se vročinskega vala v naslednjih dneh se lahko število požarov v zvezni državi Victoria na jugovzhodni Avstraliji znatno poveča, zato so si v četrtek podaljšali izredne razmere.

To je prvič, da je to druga najbolj naseljena država na celini. V nujnih primerih se del oblasti lokalne oblasti preusmeri na regijskega poveljnika požara, ki lahko zbere dodatna sredstva in odredi takojšnjo evakuacijo ljudi in premoženja, blokira ceste v državi, ustavi telekomunikacijska omrežja, plin in voda.

Država je prejšnji četrtek razglasila izredno stanje zaradi izjemne požarne nevarnosti. Na območjih, ki so najbolj ogrožena zaradi grmovnih požarov, so oblasti pozvale tudi prebivalstvo, naj se preseli na varna mesta.

Fotó: pixabay.com

Daniel Andrews, vodja države, je dejal, da se bodo možnosti za požar s ščetkami v naslednjih 48 urah znatno povečale. Napoveduje se, da se bo nevarnost velike vročine in s tem ekstremnih požarov v krtah vrnila.

V tem stanju so v četrtek zabeležili 23 požarnih gnezd, doslej je zgorelo več kot 13.000 kvadratnih kilometrov, plameni pa so uničili 244 domov.

Na stotine tisoč kvadratnih kilometrov in na tisoče domov po vsej državi, večjih od Madžarske, so od septembra lani postali plameni opeklin, v požaru pa je umrlo 26 ljudi.

Vir: MTI