Oldal kiválasztása

Iz stanovanja so prišle žalostne novice o reševanju mladičkov tigrov

Tigre je našla ženska, ki jih je hotela odpeljati k veterinarju, a zgodba je bila srčna.

V začetku avgusta so v stanovanju slovaške ženske v Avstriji našli le nekaj dni stare tigraste mladičke. Tamkajšnji mediji so žensko v Hainburgu takoj posumili v tihotapljenje, a resnica je bila povsem drugačna.

Kot kaže, Lucia deluje kot medicinska sestra in reši tigre že deset let, trenutno pomaga parku, ki se imenuje Oaza sibirskih tigrov na cerkvenem drevesu (Kostolná pri Dunaji) v Senecu.

Fotó: pixabay.com

V parku so se rodile tri tigraste mladiče, dve pa sta bili v tako kritičnem stanju, da so jih morali odpeljati k avstrijskemu veterinarju, ki je sodeloval z ustanovo. V parku je bilo dogovorjeno, da bo Lucia nočno hranila živali s seboj, ker je živela v bližini.

Vendar pa se je naslednje jutro policija pojavila v Luciinem stanovanju in dejala je, da je policija grozila tigrovim mladičkom, ker jih niso pravilno obravnavali.

Po policijski akciji so bili tigri začasno nastanjeni v živalskem vrtu Schönbrunn na Dunaju, a sta v teh dneh obe živali umrli.

V torek je vodstvo živalskega vrta obvestilo javnost, da se je stanje hišnega ljubljenčka sprva izboljšalo, saj je tehtal nekaj kilogramov, vendar ga ni mogel dobiti dovolj.