Oldal kiválasztása

Italijansko dekle so ugrabili in prisilili v muslimansko poroko

23-letna Silvia Romano je delala za organizacijo za pomoč v Keniji. Vlada bi lahko celo plačala odkupnino za to.

23-letna milanska deklica Silvia Romano je delala v organizaciji za pomoč v Keniji, a je novembra lani izginila. Njegovi starši in prijatelji so mislili, da je bil že dolgo ubit, vendar je pred nekaj dnevi- po dolgotrajni preiskavi italijanska tajna služba – dejala, da je Silvia živa.

Ujet je bil v vasi Chakama, 50 milj od Nairobija, nato pa odpeljan v južno Somalijo, kjer “vlada”radikalna islamistična organizacija al Shabab. Njegovi ujetniki so ga prisilili, da je spreobrnil v islam in prisilil muslimana, da se je poročil z muslimanom. Kot poroča IlGiornale, italijanska obveščevalna služba nima zanesljivih informacij o tem, kje je zdaj z možem. Ko so vedeli, da so v Keniji, se je zgodila tajna akcija za njihovo reševanje, vendar je Somalija veliko težje območje.

Fotó: pixabay.com

Časnik ve, da bi italijanska vlada celo plačala odkupnino, da bi Silvijo Romano vrnila v svojo državo, a zaenkrat tistih, s katerimi bi se lahko pogajali. Prav tako islamisti ne morejo poskušati umiti možganov, da bi jih kasneje, ko bodo izpuščeni, uporabili kot “pokrito sredstvo”- je zapisal IlGiornale.