Oldal kiválasztása

Italijanski zunanji minister je dal nezaslišane izjave

Po nemškem notranjem ministru in več drugih evropskih voditeljih je italijanski zunanji minister v papirnatem intervjuju dejal, da Evropi grozi še ena migrantska poplava. Luigi Di Maio je po besedah Luigi Di Maio ključen v zatiranju oboroženega boja v Libiji.

Na libijski konferenci v Berlinu januarja sta se stranki dogovorili, da bo v severnoafriški državi prišlo do prekinitve ognja. Kljub konvenciji to kršijo tedensko, nazadnje v pristanišču glavnega mesta streljajo vojaki libijske nacionalne vojske, ki se borijo z mednarodno priznano libijsko vlado narodne enotnosti. Po besedah italijanskega zunanjega ministra Luigija Di Maia je ključno, da Evropska unija poišče rešitev in prinese mir v regiji.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

V Libiji je zdaj več kot 700.000 beguncev, ki jih večina ne želi zapustiti Evrope, dokler ne morejo vsak dan živeti v miru. Posledice izbruha uličnih bojev v Tripoliju pa so lahko nepredvidljive
-rekel je vodja ministrstva nemškemu časopisu Bild am Sonntag. Po zunanjem ministru je najpomembneje ustaviti vojno. To je edini način, da se izognemo grožnji migracijske krize, ki grozi Afriki, in preprečimo terorizem.

Stavba libijskega zunanjega ministrstva v Tripoliju ne obstaja več, ker jo je v zrak vstrelila teroristična organizacija, imenovana Islamska država. Velja spomniti, da je bilo to le 200 kilometrov od obale Evrope
-Di Maio je poudaril.