Oldal kiválasztása

Ispadajo lasi? Ta hrana bo izboljšala položaj!

Imate več las v glavniku, kot bi si želeli? Na žalost se večina nas vse življenje bori z izpadanjem las. Pomanjkanje vitaminov, diabetes, stres in pomanjkanje spanja, pa tudi nekatere bolezni, kot so diabetes in avtoimunske težave, vse redčijo krono. Vendar pa vam bodo nekatera živila pomagala obrniti postopek. Toda kaj so to? Pokazali vam bomo!

Morske ribe

Lasje so sestavljeni iz beljakovin, kar pomeni, da morate za rast novih las in krepitev obstoječih porabiti veliko tega hranila. Beljakovine so potrebne tudi za proizvodnjo keratina, glavne sestavine las. Morske ribe, kot sta losos ali skuša, so odličen vir beljakovin in telesu zagotavljajo zdrave omega-3 maščobne kisline in vitamine.

Fotó: pixabay.com

Med

Med lahko pomaga pri težavah z lasiščem, tako znotraj kot zunaj. Poleg tega, da ga uporabljate kot sladilo, ga lahko obložite kot ovoj, če imate prhljaj ali kožno vnetje. 9 delov medu zmešajte z 1 delom vode. V eni izmed raziskav so udeleženci ta ovoj uporabljali vsak drugi dan in poročali o pomembnem izboljšanju stanja v 4 tednih.

Oreščki in semena

Glede na študijo so oreški, ki vsebujejo ustrezne količine omega-3 in omega-6 maščobnih kislin, še posebej koristni za izpadanje las pri ženskah. Redno jejte oreščke, laneno seme, grozdno seme, sončnično in sezamovo olje.

Špinača

Pomanjkanje železa in vitamina D lahko povzroči tudi izgubo las. Špinača je odličen vir železa in vitamina C, in če pojeste malo gob ali kuhanega jajca, si priskrbite tudi vitamin D.

Rastlinska olja

Bučno seme in kokosovo olje neguje lasišče tako znotraj kot zunaj. Pred pranjem jih pecite, kuhajte, aromatizirajte in nataknite na lasišče. Mešanici dodajte nekaj kapljic rožmarinovega olja, da spodbudite rast las.