Oldal kiválasztása

Imate blatne superge? Tako bodo kot nove

Ali želite, da so vaši čevlji videti kot takrat, ko ste jih kupili? Ne bo enostavno, vendar vam bomo opisali, kako jim lahko pričarate stari sijaj.

V deževnem vremenu, ko so luže na vsakem koraku, se zlahka zgodi, da bodo vaši čevlji zelo umazani. Vam pa se še sanja ne, kako bi se lotili čiščenja. Čevlje ste že večkrat po več ur krtačili, z rezultatom pa še zmeraj niste zadovoljni? Tu je veliko preprostejša in učinkovitejša rešitev.

Vrzite jih v pralni stroj!
Pomembno je poudariti, da slednje deluje le pri športnih copatih in copatih iz tkanine, obutev iz usnja ali imitacije usnja nima v pralnem stroju kaj iskati. Športni copati bodo lepši kot takrat, ko so bili še novi. Kako to izpeljati?

1. Odstranite vezalke, preden copate vržete v pralni stroj, rahlo drgnite po podplatih s sodo bikarbono, če so copati bele barve, lahko drgnete tudi tkanino. Trdovratno umazanijo, kot je na primer blato, je potrebno v vsakem primeru odstraniti.

2. Vezalke (če so bele) namočite v belilo.

3. Vzemite eno manjšo in eno večjo staro prevleko za blazine. V eno dajte čevlje, v drugo pa vezalke, da se ne zapletejo.

4. Nato poiščite nekaj starih brisač in jih vrzite v boben pralnega stroja. Te bodo čevlje zaščitile pred udarci. Nato sledita prevleki, ena s čevlji in druga z vezalkami.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

5. V dozer dajte pralno sredstvo, mehčalec lahko izpustite. Izberite nežen pralni program s hladno vodo, sicer se lahko obutev deformira in razbarva.

6. Ko je program končan, oprane copate pustite nekaj dni, da se posušijo pri sobni temperaturi. Nikoli jih ne dajajte v sušilec. Vezalke lahko v copate ponovno napeljete šele takrat, ko so se tako copati kot tudi vezalke popolnoma posušile.