Oldal kiválasztása

Hudo poniževanje: moški delavci v nogavicah so morali plesati v pisarni

Eden od zaposlenih je zavrnil, takoj so ga odpustili.

V kitajskih podjetjih je razširjena praksa, da javno ponižajo svoje slabo delujoče delavce, na primer tako, da rečejo, da morajo plaziti na ulico, ker niso dobro delali ali so klofkani pred drugimi zaposlenimi. Toda podjetje v Shaoxingu je kaznovalo slabo delovne moške, od katerih je eden ocenil tako poniževalno, da je to zavrnilo -poroča kitajski časnik Global Times.

Izvršitelji so prisilili mladoletne moške, da so slekli hlače, si nataknili črno žensko nogavico in zaplesali okoli nje v pisarni.

Vendar je eden od njih, moški po priimku Gao, podjetju povedal, da tega ne bo storil, ker je to užalilo njegovo dostojanstvo. Povedal je, da je svojemu šefu povedal, da je pripravljen služiti moške bombažne nogavice, vendar je njegov šef vztrajal pri ženskih nogavicah.

Fotó: pixabay.com

V videoposnetku, objavljenem na kitajskih družbenih omrežjih, Gaovi kolegi niso bili tako ponosni in so prestali kazen. Kot poroča Times, posnetek prikazuje moške, ki plavajo v ženskih nogavicah, ki plešejo „flirting”. Po poročanju kitajskega časopisa Komunistične partije se je vse skupaj zdelo kot „zabavna zabava.”

Gao je dejal, da mu je družba na koncu prek kitajske službe za sporočanje povedala, da so ga odpustili. Članek Timesa pravi, da se večina ljudi na kitajskih družbenih omrežjih zavzema za Gao in je kritizirala podjetje zaradi ponižujoče kazni.

Gao bi lahko naredil še slabše. Na primer, lahko bi bili prisiljeni piti iz stranišča.