Oldal kiválasztása

HOROSKOP ZA DOJENČKE, KI BI GA MORAL POZNATI VSAK STARŠ

Oglejte si, kaj obljubljajo zvezde vašim malčkom

Oven: (21. marec–20. april)
Ta malček je rojeni večni migetalček, ki ga je mogoče ukrotiti le in samo z ljubeznijo. Njegova radovednost je brezmejna in želi vedeti vse. To bo oseba, ki bo z veseljem živela v kateri koli državi ali mestu. Ne želi pognati globokih korenin v enem samem kraju, zato lahko preizkusi veliko stvari. Je nemiren in radoveden, vendar bo tudi ustvarjalen in domišljav, svoje misli pa bo rad delil z drugimi. Ima neverjetno produktiven in dejaven um. Včasih se mu bo zdelo, da gre v preveč smeri hkrati in razmišlja razpršeno, vendar je to del njegove edinstvene osebnosti.

Bik: (21. april–20. maj)
Pripadniki tega znamenja so zelo udobni, umirjeni in se jim nikoli ne mudi. Družina in dom sta vedno na prvem mestu, vse drugo pride na vrsto šele potem. Je potrpežljiva, vztrajna oseba, ki ne mara preveč sprememb v svojem življenju in se težko prilagaja novim situacijam. Običajno je dober prijatelj, čeprav njegova trmasta in sumničava narava pogosto pokvari prijateljstvo. Dobro prenaša nasprotovanja, ko pa ima enkrat dovolj, njegov temperament nima meja. Ko je jezen, je lahko neusmiljen in pogosto reče nepremišljene stvari, vendar ni maščevalen in njegova jeza se hitro razblini.

Dvojčki: (21. maj–21. junij)
Otrok v znamenju dvojčkov je zelo prodoren. Do bistva stvari pride na način, ki lahko v trenutku spravi odrasle v zadrego, ne da bi malček sam občutil, kako prav je imel glede nečesa, česar zaradi svoje starosti ne bi smel razumeti. Govori hitro in tekoče, njegovo leksikalno znanje pa je obsežno. Ima dobre komunikacijske sposobnosti, visoko razvito inteligenco in odličen smisel za humor. Navezan je na svojo družino, dom in prijatelje – najbolj domače se počuti, kadar je s tistimi, ki jih ima rad. Duševno je nekoliko nestabilen, vendar je to zelo odvisno od razpoloženja ljudi, ki ga obkrožajo. Ob zanesljivi mami in močnem očetu se malček umiri in njegova tesnoba popusti.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Rak: (22. junij–22. julij)
Prijazen, nasmejan, zelo prijeten otrok, ki je zelo navezan na svoje starše, zlasti na mamo. Ni ga treba vzgajati in kaznovati, saj je po naravi dober. Obožuje vodo, zato je kopanje zvečer zanj, tako kot za otroke v znamenju rib, posebna poslastica in zabava. S svojimi majhnimi vodnimi igračami lahko ure in ure čofota v vodi, saj se v njej počuti kot doma. Obožuje pravljice in z zelo bujno domišljijo se nikoli ne naveliča zgodb o vilah, angelih in čudovitih svetovih. Obožuje tudi glasbo in rad posluša glasbene pravljice, otroške pesmi in izštevanke.

Lev: (23. julij–23. avgust)
Ker je rojen v ognjenem znamenju, bo njegova prva beseda najverjetneje hočem. Ima ogromno volje za boj in pogosto se vam bo zdelo, da je tako trmast, da bi lahko z glavo udarili ob zid. Le z igro lahko doseže rezultate. Na starševsko strogost in disciplino se odziva jezno. Je upornik in ga je težko obvladati. Z borilnimi veščinami lahko nekoliko ublažite njegovo neverjetno potrebo po gibanju. Poleg tega mu takšna vadba omogoča, da preizkusi svojo moč in spretnosti proti drugim, kar ga neverjetno veseli. K sreči lahko kot starši zlahka izkoristimo njegovo sladko naivnost, saj nam bo vedno razkril, če je na ogenj pristavil napačna drva, zato mu lahko hitro pomagamo popraviti napako.

Devica: (24. avgust–23. september)
Umirjena, miroljubna oseba, ki včasih težko prenaša, da je počasna. Težko se spoprijema s spremembami in se najbolje počuti v svoji sobici s svojimi igračami. Le z neskončno potrpežljivostjo ji lahko pomagamo, da se vživi v novo skupnost in vrtec. Veliko skrbi in pozornosti lahko zelo pripomore k pospešitvi njegove počasnosti, saj se premika naprej le takrat, ko se počuti varnega. Ima izjemen občutek za pravičnost in je v bistvu zelo dobrosrčen otrok. Pomagajte mu, da bo natančno in podrobno razumel, kaj se dogaja okoli njega, saj je lahko nekoliko trmast, če ne razume, kaj se dogaja. Je vztrajen, vendar v vsakem učnem procesu potrebuje pohvalo.

Tehtnica: (24. september– 23. oktober)
Včasih so lahko neodločni in plahi, težko se odločajo, če so v celoti prepuščeni bremenu izbire. Veliko mu lahko pomagate tako, da mu okrepite samozavest in ga naučite, da niso vsi ljudje tako očarljivi in prijazni kot on, vendar je vsakdo nekako obvladljiv. Ne prenese pretencioznosti in laži, zato je nujno, da ste do njega vedno pošteni in odkriti, zlasti če ima več kot enega sorojenca. Ima odličen diplomatski čut in že na daleč začuti slabosti svojih staršev: ko želi nekaj doseči, se vedno obrne na šibkejšo, lažje prepričljivo stran in na koncu, pa naj gre za novo igračo, izlet ali zgladitev spora, vedno doseže svoje.

Škorpijon: (24. oktober–22. november)
Izjemno odprt in inteligenten otrok. Telesno in duševno je prava večno gibljiva figura. Nikoli ga ne poskušajte ustaviti z besedo moči ali ga v njej utopiti, temveč mu raje najdite kakšno dejavnost, kjer bo lahko vse to izživel. Če bo čutil, da ga ne poslušajo, se bo zlahka obrnil vase in postal zasvojen z elektronskimi igračami. Njegovo pozornost se zlahka pritegne, saj ga zanima prav vse. Zanimive, barvite pustolovščine in zgodbe so tiste, ki pritegnejo njegovo domišljijo. Je iznajdljiv, vendar nekoliko nezanesljiv. Rad ima človeške igre, vendar ga moramo naučiti, da svoje intelektualne premoči ne sme uporabiti za to, da bi prizadel druge, da ne sme povzročati bolečine in da nikoli ne sme dovoliti, da ga volja do zmage zavede s poti časti.

Strelec: (23. november–21. december)
Prijazna naklonjenost otroka strelca marsikoga spravi ob živce. Kot majhen otrok se hitro odpre zunanjemu svetu, kar pomeni, da se, ko lahko hodi, rad igra z drugimi otroki in sedi drugim odraslim v naročju. Ima močno osebnost in je odločen človeček, ki je redko discipliniran in tih. Ima veliko potrebo po naklonjenosti, ki jo pogosto izraža. Zaradi svoje gibčnosti rad teče naokrog, zato je treba biti na potovanjih previden, da ne bi pobegnil na cesto. Običajno je rad zatopljen v svoje dejavnosti. To tudi pomeni, da lahko postane tako raztresen, da ne sliši, ko ga kdo ogovori. V osnovi je velikodušen človek, ki ga ne zanimajo malenkosti, z njimi se niti ne ukvarja pretirani, nepomembnim zadevam ne posveča pozornosti.

Kozorog: (22. december –20. januar)
Je velik borec, ki zaradi svoje vztrajnosti in energije že v zgodnjem otroštvu dosega čudovite športne rezultate. Verjame v svoje cilje in vase ter običajno doseže tisto, o čemer drugi le sanjajo. Otroci kozorogi se lahko zdijo bolj resni od svojih vrstnikov, saj si postavljajo cilje in izzive. O vsem in vsakomur ima svoje mnenje in je zelo dober ocenjevalec značaja. Je urejen, discipliniran otrok, ki uspeva v varnem družinskem okolju s strogostjo in varnostjo. Vesel je, če so starši ponosni nanj in to tudi povedo, saj otrok kozorogov potrebuje priznanje in občudovanje okolice. Zasluži si uspeh, vendar pričakuje tudi pohvalo.

Vodnar: (22. januar–19. februar)
Rad se drži strogega urnika in rad ima v svoji sobi vse na svojem mestu. Njegovo razmišljanje je zelo logično in organizirano. Če se obleče sam, obleke na posteljo položi v vrstnem redu, v katerem jih bo oblekel naslednji dan. Rad se izgublja v podrobnostih in vse natančno opazuje. Pred njim ni mogoče ničesar skriti, njegovo ostro oko opazi najmanjše podrobnosti in jih da vedeti. Njegova kritična drža in iskrenost zlahka spravita druge v zadrego. On je tisti, ki lahko z igrišča steče domov, da si umije roke ali se preobleče, ker si je umazal oblačila. V šoli se ponavadi drži v ozadju, vendar je zaradi svojih sposobnosti prej ali slej priljubljen pri drugih. Na žalost je kot šolar lahko nekoliko zaskrbljen in ga skrbijo tekmovanja in nastopi.

Ribi: (20. februar–20. marec)

To je otrok, ki ima že od malih nog zelo intenzivno duhovno življenje. Običajno deluje na podlagi trenutka, zato so njegova dejanja nedosledna in pogosto nepredvidljiva. Je zelo nadarjen in njegova lastna prizadevnost mu omogoča doseganje odličnih rezultatov. Vendar pa je pogosto nezadovoljen s seboj, kar lahko zlahka preide v samopomilovanje. Ima bogato domišljijo in je sanjač. Zlahka se da vplivati nanj in njegova prilagodljivost ne pozna meja. Njegova požrtvovalnost je prav tako neomejena, do ljudi pa običajno pristopa z razumevanjem in ljubeznijo. Kadar je prizadet, zlahka zapade v depresijo.