Oldal kiválasztása

Harry in Meghan izgubita naslov Royal Highness

Poleg odvzema naslova morajo plačati tudi obnovo svoje hiše.

II. Kraljica Elizabeta je sporočila, da Harry in Meghan ne bosta več mogla uporabljati naslova Royal Highness in ne bosta več formalno zastopala kraljice.

Strinjali so se tudi, da bodo vrnili 2,4 milijona funtov, ki jih je palača porabila za obnovo hiše Frogmore. Od zdaj naprej ne bodo prejeli nobenega davkoplačevalskega denarja.

V zameno lahko prosto trgujejo, če ne škodijo ugledu kraljeve družine. Vendar še ni znano, ali bodo uporabljali blagovno znamko Sussex Royal.

Fotó: pixabay.com

„Vesel sem, da smo po mesecih razprav končno našli rešitev, ki bo konstruktivna in v podporo mojemu vnuku in njegovi družini. Harry, Meghan in Archie bodo vedno ljubljeni člani naše družine” – je zapisal II. Kraljica Elizabeta.

“Sprejemam njihovo željo po neodvisnem življenju, predvsem zato, ker v zadnjih dveh letih živijo pod lupo. Rad bi se jim zahvalil za njihovo predano delo ne samo v državi, temveč po celotni Skupnosti in širše, še posebej pa sem ponosen na hitrost Meghan pri članstvu v kraljevi družini. Po današnjem dogovoru celotna družina upa, da bo začela graditi svoja nova srečna in mirna življenja”.