Oldal kiválasztása

Grozno je, kaj se je zgodilo z 19-letnim preživelim vulkanom

90% telesa Jesseja Langforda, ki je le star 19 let, je bilo v začetku decembra požgano v izbruhu vulkana na Novi Zelandiji. Fant je še vedno v komi in prebudila se bo uničujoča novica, da ga je naravni pojav ubil celotno njegovo družino.

Dvajset let pozneje, 9. decembra, je na Novi Zelandiji izbruhnil vulkan White Island, medtem ko je bilo na otoku približno petdeset turistov. Večina jih je bila na križarki Royal Carribean, pristala na otoškem potovanju. V izbruhu vulkana je umrlo skupno šestnajst ljudi, 20 ljudi pa se zdravi zaradi hudih opeklin.

Fotó: pixabay.com

Tako tudi 19 letni Jesse Langford, ki je še vedno v komi: 90% njegovega telesa je bilo zgorelo med izbruhom vulkana. Fant in njegovi starši in sestra so se odpravili na križarjenje, da bi proslavili očetov 51. rojstni dan.

Jesse se bo zbudil iz kome, ki ga nihče v njegovi družini ni preživel: tako starši kot njegova sestra sta v eksploziji izgubili življenje.

Michelle Locke, plastična kirurginja v bolnišnici v Aucklandu, je dejala, da še vedno potrebujejo veliko kože. Nova Zelandija je pred nekaj dnevi od ZDA naročila 1,2 milijona kvadratnih centimetrov kože, s katero so oskrbeli žrtve vulkanske erupcije.