Oldal kiválasztása

Grozna tragedija: 14-letni deček je umrl po ogledu filma z družino

Njegova mati je poskušala oživiti sina.

Nadarjeni 14-letni hokejist je izgubil življenje v tragičnih okoliščinah. Ruben Bousquet iz Londona je šel v kino z družino, a zabava je postala nočna mora.

Dečka so pri 18 mesecih diagnosticirali z alergijami na različna živila, vključno z mlekom in mlečnimi izdelki. Zdravniki so mu dali injekcijo epipena, tako da bi ga, če bi kdaj imel alergijsko reakcijo, dal samo sebi in se bo okreval.

Toda nekega dne sta Ruben in njegovi starši mislila, da se udarijo na družinski domači večer, in odšla v kino Odeon v Londonu, kjer so jedli tudi kokice. Fant je zbolel med gledanjem filma, potem pa so ugotovili, da je njegovo zdravilo ostalo doma. Odhiteli so domov, a fant pred stanovanjem ni mogel govoriti in je težko dihal, grlo mu je bilo tako otečeno.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Njegova mama je ob vstopu v stanovanje takoj dala dve epipi, vendar je propadel. Njena mati jo je poskušala oživiti.

Čez nekaj minut je prispela tudi rešilca, ki je ženski odvzel srčno masažo in Ruben takoj prepeljal v bolnišnico. Vendar dečkovega življenja ni bilo več mogoče rešiti – piše Daily Mail.

Vzrok tragedije leta 2018 še vedno ni znan. Sodišče trenutno obravnava primer, da bi končno ugotovilo, ali so za njegovo smrt krive kokice ali druge Rubenove bolezni.