Oldal kiválasztása
News

Groza se je uresničila: „volkulja" so otroke spremenili v drogo

Primer se je zgodil v Španiji, zdravila so umaknili s trga in proizvajalčevo licenco začasno prekinili.

Šestnajst dojenčkov v Španiji razvije „sindrom volkodlaka” zaradi kontaminirane droge -piše Daily Mail. Dojenčki trpijo zaradi hipertrihoze, kar pomeni, da njihovi lasje rastejo po vsem telesu, potem ko je zdravilo, imenovano izguba las, minoksidil, absorbiralo drugo zdravilo. Španska industrija drog je umaknila več izdelkov iz priznanega malgaškega podjetja Farma-Química Sur SL.

Fotó: pixabay.com

Dojenčki so prejeli kontaminiran omeprazol, ki se v osnovi uporablja za zdravljenje refluksa in prebavne motnje, vendar je nekako dobil minoksidil. Ugotovljeno je bilo, da ima to zdravilo lahko težavo s tem, da se je tudi, ko so otroci prenehali jemati zdravilo, upočasnila tudi njihova rast las.

Skupaj je lahko prizadetih 30 andaluzijskih lekarn in 50 izdelkov.

GhostWryta

@ ghostwryta1

RAZKRITO: 16 otrok razvije šindrom volkodlaka po jemanju okuženih zdravil na španskem Kosta del Solhttps: //www.ghostwryta.com/2019/08/revealed-16-children-develop-werewolf.html…

Operativna licenca farmacevtske družbe je začasna. Menijo, da je krivdo povzročil njihov indijski dobavitelj. Če se zdravilo ustavi pri dojenčkih, bodo simptomi hipertrihoze izginili.