Oldal kiválasztása

Gasilec je bil ubit pred ženo na božični tržnici

150 gasilcev se je spomnilo objeti svojega kolega v Augsburgu v Nemčiji. Roland S. (49) je z ženo in nekaj prijatelji obiskal mestno božično tržnico. Ko so odšli domov, so srečali skupino sedmih. Moškega so pretepli pred ženo.

Do zdaj so aretirali šest osumljencev, je sporočila policija iz Augsburga. Smrtonosna pretepa ima dva glavna obtožena, oba iz migracijskega porekla, oba sta stara 17 let in oba sta imela težave s policijo. Eden od osumljencev je Halid S., mlad nemško / libanonsko-turški državljan, Alessio L. pa je nemško-italijanski dvojnik. Oblasti oblasti niso razkrile identitete drugih mladih zapornikov. Po besedah očividcev je bilo med gasilsko družbo in tolpo mladih, ki se je sprevrglo v akcijo, glasno govorilo. 49-letnega Rolanda je glava udarila tako močno, da je padel nezavesten na tla. Obraz njegovega prijatelja se je huje poškodoval.

V šoku sta dve ženi opazovali, kaj se dogaja: napadalci so zbežali, policija in reševalna vozila sta bili sirena, dva moška so dali v rešilca in odšli v bližnjo ambulanto.

Fotó: pixabay.com

Vendar življenja gasilca ni bilo mogoče rešiti. Prebivalci bavarskega mesta so bili ogorčeni, da je moral še en spoštovan moški v Nemčiji zaradi nasilja mladih z migracijskim poreklom znova umreti. Ogromna serija demonstracij se je začela avgusta lani v nemškem Chemnitzu, potem ko sta sirijskega in iraškega migranta na mestnem festivalu zabila 35-letnega lokalnega mizarja.