Oldal kiválasztása

Gangster eksplodira po vatikanskem škandalu: umor papeža

Mafija je ubila papeža Janeza I. in II. Tudi Janeza Pavla so želeli postaviti pod noge.

Gangster je vatikanski škandal razstrelil več kot štiri desetletja smrti. Po besedah ​​Anthonyja Raimondija, kolumbskega pisca mafijske družine njegove avtobiografije, papež Janez Pavel I je bil žrtev načrtovanega atentata. Dejansko je s svojim naslednikom II. Želeli so končati tudi z Johnom Paulom. Seveda je za vse to obstajal poslovni razlog.

Raimondi je v intervjuju za New York Post razkril resnico: John I., kmalu 33-letni vodja cerkve, je dejal, da mu je grozila, da bo razkril mednarodno borzo goljufij Vatikanske banke, ki jo je prevzel milijarder Zanimala so se tudi svetovna podjetja, kot so IBM, Coca-Cola in Exxon.

Mafija je zasnoval, da ga je takrat vodil njegov bratranec Paul Marcinkus in ga “oddajal” finančni instituciji Church State. Vsemogočni bankirski duhovnik je bil soroden sicilijanskim, neapeljskim in kalabrijskim “družinam”. Svetega sedeža ni mogel pustiti, da bi odredil finančno revizijo.

Fotó: pixabay.com

“Če bi John Paul odkril prevare za milijarde dolarjev, bi bila polovica kardinalov in škofov za rešetkami – je dejal časopisu profesionalni morilec Raimondi, ki je od takrat zapustil mafijo. – Moja naloga je bila, da se naučim papeževih vsakodnevnih navad in ob pravem času v dvorani, da bom lahko pravočasno pretihotapil velik del mojuma v svoj čaj. Zaspal je in se sploh ni zbudil, ko je Marcinkus, ki je imel prosti dostop do njega, poslal v zagrobno življenje kapljico cianida. Ker po vatikanskem zakonu mrtvega papeža ne bi nikoli obsodili, če nas ne bodo spravili v akcijo, ni imel nevarnosti atentata. Zdravnik je izjavil, da je imel srčni napad z glavo cerkve in balzamiranje se je začelo.”

„Kot naslednik Njegove svetosti II. John Paul je tudi načrtoval, da bo prenesel svoje finance, najel pa ga je, da ga ubije. A to se ni zgodilo, ker ni imel opravka z banko” – je po poročanju Blikka dodal Raimondi.