Oldal kiválasztása

Francoski minister za notranje zadeve je bil vsem neumen, tukaj je resnica

V Franciji se začenja velik politični škandal, potem ko so v pariški policijski postaji umrli štirje ljudje. Po zadnjih informacijah je francoski notranji minister poskušal prikriti islamistični teroristični napad.

Francoski tisk si ne opomore, ker jih je vlada svoje države poskušala zavajati. Dejstva, da je Mickael Harpon, ki dela za policijo, na pariškem kapitolu ubil štiri ljudi zaradi svojih skrajnih islamističnih stališč, ni razkril z napovedjo vlade, temveč s prepuščenimi informacijami novinarjem. Francoska vlada, ki jo je vodil notranji sekretar, se je tako igrala, da bi prikrila resnično ozadje napada. Christophe Castaner je že večkrat povedal, da je prišlo do umora, osebnega konflikta in da s kršiteljem doslej ni bilo vedenjskih težav.

Nasprotno pa se je izkazalo, da je moški z okvaro sluha večkrat zanikal zaradi svojih skrajnih pogledov

Po terorističnem napadu na uvodnik satiričnega Charlieja Hebda iz leta 2015 je Mickael Harpon izrazil svoje strinjanje in oživil storilce. Obvestila so bila registrirana, vendar nadaljnji ukrepi niso bili sprejeti. Skoraj nepredstavljivo je, da bi moral ostati v policijski postaji, kjer opažajo tako imenovane skrajne in nevarne islamiste. Ta oddelek je spremljal tudi brate Kouachi, ki so zagrešili napad na uredništvo Charlieja Hedboja.

Fotó: pixabay.com

Aretirana je tudi žena umorjenega storilca. Moški je ženi zjutraj po napadu povedal, da je na policijski postaji kupil keramični nož, ki ga detektor kovin ne bi signaliziral. Muslimanka maroškega porekla je zapisala le:

Samo Allah vam lahko sodi!

Oblasti so na moški Facebook strani našli tudi prejšnjo objavo, v kateri je povedal imamu, da je vse, kar je v življenju pomembno, umreti za islam.

Pred časniki so časniki poročali, da je Harpon pred leti in pol prešel na islam. Sosedje in druge priče pa so povedale, da so že dolgo redni obiskovalci mošej, kjer so spregovorili dvomljivi in ​​pogosto nasilni imami.