Oldal kiválasztása

Fotografije s kraja prizorišča katastrofe ukrajinskega potniškega letala, letalo je bilo sestreljeno

Ukrajinsko potniško letalo je v sredo strmoglavilo na ozemlju Irana. Nesreče ni preživel nihče.

Iranska zračna obramba je v sredo zjutraj po pomoti sestrelila ukrajinsko letalo v bližini Teherana – je sporočila kijevska tiskovna agencija UNIAN, sklicujoč se na citat jordanskega tednika Al Hadath; drugi viri tega niso potrdili.

Po poročanju iranske državne televizije so vsi na krovu izgubili življenje. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenskij je podal izjavo, ki sovpada z zgornjo, in temelji na poročanju ukrajinskega predstavništva v Iranu.

Na potniškem letalu boeing tipa 737 je po poročanju virov bilo 167 potnikov in 9 članov posadke.

Letalo družbe Ukraine International Airlines je kmalu po vzletu z letališča Khomeini Imám v Teheranu strmoglavilo, okoliščine nesreče še niso pojasnjene – so sporočili iranski mediji. Po nekaterih informacijah je prišlo do požara na enem od motorjev, zaradi česar je pilot izgubil nadzor nad letalom.

Tiskovni predstavnik iranskega letalskega prometa je povedal, da kraj nesreče preiskujeta odbor za preiskavo nesreč in reševalci v primeru katastrof. Uradnik reševalne službe je potrdil, da nihče, ki se je zadrževal na krovu, ni preživel nesreče.

Po poročanju teheranske televizijske postaje IRIB so v bližini Teherana našli eno od črnih skrinjic strmoglavljenega letala in jo predali pristojnim uradnim ustanovam.

Tudi poročevalec agencije AP je na prizorišču videl, da je letalo strmoglavilo na kmetijskem ozemlju. Njegovi deli so se raztresli na večjem področju. Med razbitinami so ležala tudi trupla.

Po poročanju urada ukrajinskega predsednika v sredo zjutraj je predsednik Volodimir Zelenskij prekinil obisk v Oamanu in odletel v Kijev.

Fotó: pixabay.com

Zelenskij je v svojem sporočilu izrekel sožalje družinskim članom preminulih. Sporočil je tudi, da se na kraju nesreče nahaja ukrajinski konzul v Teheranu – piše MTI.