Oldal kiválasztása

Fotelj potresite s sodo bikarbono: učinek bo neverjeten

S tem čudovitim trikom boste zelo zadovoljni. Ti poceni in preprosti praktični triki bodo bistveno olajšali pospravljanje. Poskusite tudi vi!

1.Soda bikarbona na sedežno garnituro
Odlična rešitev za tapiserije. Drgnite jih s sodo bikarbono. Z njo potresite fotelj, zofo ali celo preprogo. Nekoliko jo drgnite po površini, pustite pol ure delovati, nato pa posesajte.

2.Soda bikarbona v hladilniku
To čudežno sredstvo, ki se ga dobiti za drobiž, odlično veže nase neprijetne vonjave in dezinficira. Če želite prijetnejše vonjave v hladilniku ali smetnjaku, je odlična rešitev, da vanju potresete sodo bikarbono. Celo v čevlje si jo lahko natrosite za eno noč.

Fotó: pixabay.com

3.Soda bikarbona med fuge
Plesen se rada zaredi v vlažnem okolju kopalnice. Izredno težko jo odstranimo zlasti s fug med ploščicami. Toda če boste odsluženo zobno krtačo namočili v pasto iz vode in sode bikarbone in s tem drgnili ploščice in fuge, bo rezultat bleščeč.

4. Soda bikarbona na krpo za pomivanje posode
Tedensko enkrat čez noč namakajte krpo za pomivanje posode v toplo vodo, v katero ste nasuli sodo bikarbono. Tako boste odstranili bakterije in krpa bo ob uporabi dejansko očistila vašo posodo.