Oldal kiválasztása

Evropski diplomati prizadeti v eksploziji v Savdski Arabiji, veliko ranjenih!

Zaenkrat še ni znano, ali bo prišlo do smrtonosne žrtve peklenskega strojnega napada.

Eksplozija bombe se je zgodila v sredo zjutraj na nemuslimanskem pokopališču v Jeddi v Saudovi Arabiji. V eksploziji je bilo več evropskih diplomatov resno poškodovanih – piše Internet Mail, ki se sklicuje na lokalni tisk.

Novico o atentatu so potrdili tudi grški in francoski vladni uradniki. Po informacijah britanske konzularne službe v Saudovi Arabiji naj bi bil Britanec resno poškodovan. Grška vlada je poročala, da so bile ranjene štiri osebe, od tega ena Grkinja.

Francosko zunanje ministrstvo je dejalo: „Letna slovesnost ob koncu prve svetovne vojne na nemuslimanskem pokopališču v Džedi, ki se je je udeležilo več konzulatov, vključno s Francijo, je bila danes zjutraj tarča napada, v katerem je bilo ranjenih več ljudi. Francija odločno obsoja ta strahopeten in neupravičen napad.”

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Francoski senator Damien Regnard je na svoji strani na Twitterju obsodil strahopetni atentat in rojakom, ranjenim v napadu, zagotovil svojo polno podporo.

Fotografije, ki se pojavljajo na družabnih omrežjih, kažejo, da ranjeni ležijo na tleh in jih moški zdravijo v vojaških uniformah.

Zaenkrat še ni znano, kdo je storil napad in ali obstaja smrtna žrtev atentata.