Oldal kiválasztása

Evropska levica bi še vedno zanikala migrantski zločin

Po poročanju PestiSrácok.hu je levičarska skupina socialdemokratov v Evropskem parlamentu poskušala preprečiti, da bi se vprašanja migracij uvrstila na dnevni red.

Njihovi poskusi niso bili uspešni, vendar so zagovorniki migracij in politiki, ki želijo ohraniti migracijo, predmet preimenovati in niso natančno pojasnili, o čem govorijo predstavniki. Vse to naj bi bilo storjeno zato, da bi dobili čim manj pozornosti današnje razprave.

Pred sprejetjem dnevnega reda Evropska ljudska stranka zahteva spremembo, da se v razpravo in njen naslov vključijo skandinavski primeri, primeri in reference ter se pojasni, o čem gre. Za skandinavske države se je treba pogovarjati.

Na primer, novembra lani je Danska za pol leta ponovno uvedla nadzor meje med Dansko in Švedsko, pri čemer se sklicuje na vse večje število nasilnih incidentov v Kopenhagnu v zadnjih mesecih, za katere danske oblasti menijo, da so jih izvedle švedske kriminalne bande, ki so prečkale iz Malmö. Inšpekcije so bile uvedene v pristaniščih in na mostu Oresund, ki povezuje Malmö in Kopenhagen. Od leta 1950 ni nobenega primera ponovne uvedbe mejnega nadzora.

Fotó: pixabay.com

Lani se je v mestu Malmö zgodilo skoraj 40 bombnih napadov in 50 strelov, v katerih je bilo ubitih več ljudi. Mestni prebivalci pravijo, da so obmejna bombardiranja in streljanja v švedskem mestu postala običajna oblika. Incidenti se niso začeli, nasilje pa je za prebivalce mest od leta 2016–2017 vir groze.

Obstajajo tudi nedolžne žrtve švedskega zločina. Na Švedskem so avgusta lani ustrelili 31-letno žensko, ki je držala svojega otroka v roki, trije mladeniči pa so bili pred tem po nesreči ubiti v zgrešenih strelih v enem odštevanju. Tudi junija lani je prišlo do streljanja v predmestju Kopenhagna, v katerem sta umrla dva Šveda.

Zgornje primere in posledice migracij poslušajo vsi zahodnoevropski mediji in komaj slišimo in beremo o nasilnih incidentih. Vprašanje je, kaj si oblasti in mediji skušajo prikriti z molkom? Mnogi verjamejo, da za zločini običajno stojijo storilci kaznivih dejanj z migracijskim poreklom, vendar švedske oblasti nočejo takšnih predpostavk.

Nedavno je bila Švedska prisiljena priznati, da se je število migrantov povečalo zaradi migrantov. Švedski premier Stefan Löfven je v intervjuju za lokalno tiskovno agencijo TT dejal, da so neuspešno socialno vključevanje prosilcev za azil in nepripravljenost policije tudi razlog za naraščanje organiziranega kriminala in s tem povezanega nasilja na Švedskem. Policija je na severu ustanovila tudi posebno enoto, da bi povečala učinkovitost ukrepanja proti nasilnim kriminalnim združbam.