Oldal kiválasztása

Evropska begunska taborišča so primerjala s koncentracijskimi taborišči

Lani marca je kamerunski migrant deportiran iz Nemčije in motil nemško begunsko ustanovo. Od takrat je v Nemčiji in je pred dnevi celo organiziral prvi kongres za begunce v Stuttgartu.

Alassa M., 30-letnica iz Kameruna, se znajde kot puristka. Iz Nemčije je bil deportiran marca lani, a od tam spet živi. Pravzaprav nemško pravo priseljencem dovoljuje, da po deportaciji ponovno pol leta potujejo v državo in ponovno zaprosijo za azil. Kamerunski migrant je tudi uveljavljal svoje pravice in pred kratkim je gostil prvi kongres o azilni politiki v Stuttgartu, kjer so mu vprašanja postavili pri časopisu Bild. Po besedah Alessa M. je srečala številne priseljence, ki so daljši ali krajši čas preživeli v različnih begunskih taboriščih v Evropi. Njihovi pogledi so skladni, ti kraji so kot koncentracijska taborišča.

Migrant je še povedal, da je najprej pristal v Italiji, vendar je dejal, da ni možnosti za integracijo, če nekdo ni Italijan ali mu je koža bela.

Moški je dejal, da se je ob vrnitvi v Italijo lani spomladi velika sila beguncev iz Ellwanga umaknila, ker so prebivalci poskušali preprečiti odstranitev enega od svojih sodelavcev. Eden izmed zvočnikov nasilnih dogodkov je bil Alessa, ki so ga nato deportirali. Po besedah migranta je bila policijska akcija nezakonita, več ljudi v uniformi pa je delovalo rasistično. Alessa je tudi ogorčena nad deportacijo v Italijo, ker je prvič vstopila v Evropsko unijo.

Fotó: pixabay.com

Prisilili so me k življenju na italijanskih tleh. Ko se je semester iztekel, sem se vrnil in pri nemških organih vložil novo prošnjo za azil

-pravi afriški priseljenec. Alessa trenutno živi z ženo v begunskem domu, njihova prošnja pa lahko traja mesece. Po navedbah migranta je Afrika bogata z vsem, toda kolonialna vladavina je celino v celoti izkoristila in si je od takrat ni mogla opomoči.

Po uradnih statistikah je več deset tisoč priseljencev, ki so bili deportirani v Nemčiji.