Oldal kiválasztása

Evo, kako obdržati svojega moža: nezaslišani nasveti iz 50-ih

Vroča večerja in čisto stanovanje sta le vrh ledene gore, če želite biti dobra žena, potrebujete veliko več od tega. Vsaj tako je predlagalo ducat priročnikov sredi 20. stoletja - in da bi večina žensk danes vrgla v kot, če bi jih potisnile v roke.

Danes revije niso polne nasvetov, kako obdržati moškega, tako je bilo tudi po drugi svetovni vojni. A čeprav so današnji predlogi za harmonične odnose in komunikacijo ostri, je takratni svet deloval drugače, z današnjimi očmi pa so takratni nasveti še posebej…

1. Ne bodite hladni ali kurbavi!
Po sodobnem priročniku najdemo med ženskami tudi spolne vampirje, ki v zakonski postelji izčrpajo vso energijo moškega in so celo zahtevni. Dobra žena ga nekoliko vzame nazaj iz ognja, ne glede na to, kako močno si želi svojega zakonca – a ne pade v drugo skrajnost, nihče se noče zbuditi ob hladni, dolgočasni ženski.

2. Ne kramljajte
Ko moški pride utrujen iz službe, ga sploh ne zanimajo vse stvari, ki so se zgodile v gospodinjstvu ali v soseščini. Želi se sprostiti, hrepeni po razumevajoči, ljubeznivi ženi, ki ji bo lahko delila svoje skrbi in težave. Torej dobra žena zna povedati le, ko jo vprašajo, piše Edward Podolsky v knjigi Kako biti dobra žena? v priročniku.

3. Imejte roza hlačke
Takoj dve, je v svoji knjigi predlagal dr. Robinson, po možnosti iz svile, a tudi če zanjo nimate okvirja, poskrbite, da bo zagotovo roza, ker je to moškim najbolj všeč.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

4. Kuhaj kot kuhar
Dr. Robinson je tudi opozoril ženo, naj zna kuhati okusno in hranljivo hrano. Navsezadnje nekakovostna hrana vodi v želodčne težave, živčnost in vedno več prepirov. Poleg tega navaja študijo, da v povprečnem ameriškem gospodinjstvu tistega časa moški najpogosteje hodi v pivnico, ker je kuhanje ženske grozno.

5. Naj se vaš mož zabava
Ni primerno, da moški hodi v krilih, ko se poroči, če pa se, dobra ženska zapre oči, odpusti in pozabi. Pravzaprav, če želite biti s svojim partnerjem res prijazni, se pretvarjajte, da tega sploh niste vedeli. Navsezadnje ve, da jo ima mož še vedno rad, preprosto je tvegala, piše dobri Dr. Robinson.