Oldal kiválasztása

Droga se je prevrnila, obtičala je na tiringovskem glasovanju

Nemška kanclerka Angela Merkel je ocenila, da je nesprejemljivo, da so politiki njene stranke v Turingiji v sredo glasovali skupaj z desničarskimi politiki Alternativne Nemčije (AfD) in dejala, da je treba rezultat glasovanja izbrisati.

Nemška kanclerka v Južni Afriki je na tiskovni konferenci dejala, da je bila sreda strašen dan za demokracijo. „Ta primer je neizogiben, rezultat glasovanja pa je treba razveljaviti” -je povedala Merkel.

V Turingiji tamkajšnji poslanec v sredo ni uspel sestaviti vlade na zadnjih volitvah z najbolj glasovano levico (Die Linke). Na presenečenje volitev na ministrskih volitvah je v tretjem krogu zmagal Thomas Kemmerich, kandidat Liberalno-demokratske stranke (FDP), ki komaj prestopi prag za vstop v parlament v Erfurtu, tako s politiki Merkel, krščansko-demokratične unije kot s predstavniki AfD.

Izjava Merklove kaže, da bi bil muti pripravljen zavzeti diktatorski položaj, da bi se z Nemčijo spopadel, kolikor mu je bilo drago. Imeli smo ga, vemo, kaj je konec.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Mimogrede, jasno je tudi, da se za nemško kanclerko demokracija širi natanko toliko kot za liberalno „elito” – dokler so odločitve v skladu z njegovimi političnimi nameni.