Oldal kiválasztása

Drastično pomeni: prekiniti Beneški karneval

Beneški karneval se ustavi zaradi širjenja epidemije koronavirusa v Italiji - je v nedeljo povedal guverner Veneta v severovzhodni Italiji Luca Zaia.

Prvotno bi karneval trajal do torka.

„Zateči se moramo k drastičnim ukrepom” – je Zaia dejala novinarjem.

Na vprašanje, ali to pomeni odstop na pustnem dogodku, je guverner odgovoril, da izredni ukrepi, ki čakajo na razglasitev, vključujejo to, „in še več”.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Medtem se je število ljudi, okuženih z novim koronavirusom v Benečiji, povečalo s 17 na 25, tudi dve starejši osebi, hospitalizirani v Benetkah.
Guverner pokrajine Lombardija na severu Italije je že pred časom dejal, da se je v Lombardiji število okuženih z boleznijo povečalo na 89. Pol dneva prej, v soboto zvečer, je bilo v Lombardiji okuženih še 54 ljudi.
Z novimi razpoložljivimi podatki se je število primerov novega koronavirusa (Covid-19) povzpelo nad 115 držav.

V nedeljo zvečer je premier Giuseppe Conte napovedal izredne zakonodajne ukrepe, da bi za dve tedni zaprli dve žarišči nove epidemije koronavirusa v Italiji.
Ukrep prizadene skoraj 47.000 ljudi v 11 občinah Lombardije, 11 občin na območju Lodija blizu Milana. V severovzhodni pokrajini Benečija je v območju Padove Vo ‘Euganeo v karanteni 3.500 ljudi.