Oldal kiválasztása
News

Donald Trump lahko pride iz bolnišnice

Ameriški predsednik Donald Trump bo morda zapustil bolnišnico, a vseeno mora jemati zdravila - je napovedal zdravnik Bele hiše Sean Conley, ki je imel skupaj z bolnišnico Walter Reed v Bethesdi skupno tiskovno konferenco z zdravniško ekipo, ki je zdravila predsednika, okuženega s koronavirusom.

Ameriški predsednik Donald Trump je v redu s krvnim tlakom, srčnim utripom, brez težav z dihanjem in je že več kot 72 ur vročina, je dejal Sean Conley.
Zdravnik Bele hiše je dejal, da bo Trump še naprej prejemal zdravila, v torek pa bo v Beli hiši prejel tudi peti odmerek Remdesivirja.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Vse to so zdravila, ki ne zahtevajo zdravljenja v bolnišnici, je dodal. Poudaril je, da je Trump v redu, a bolezni še ne. “Previdno smo optimistični” – je dejal.
Niti zdravniki niso želeli podrobneje opisati terapije glede novinarskih vprašanj, niti se niso želeli odzvati, katera zdravila dobivajo predsednik, zakaj ali zakaj.
Conley je dejal, da je bilo Trumpovo telo v petek nekoliko dehidrirano, a je bilo to takoj odpravljeno. Predsednik se ni nikoli pritožil nad bolečinami v mišicah, vročino pa so hitro zatrli, antipiretik ni prejel več kot 72 ur, ni imel nevroloških težav. Dvakrat je prejel kisik.
Zdravnik je poudaril: Trump je bil “odličen bolnik, ni hotel vplivati na zdravnike glede zdravljenja, ničesar ni priporočal ali pozival. Na vprašanje, ali lahko predsednik izvaja kampanjo, je Conley načeloma odgovoril da.