Oldal kiválasztása

Do zakonske zveze obstajajo 4 faze, izkaže se, ko se začne umiranje

Samo tisti, ki medu živijo dlje, bodo vedeli, da medeni tedni ne bodo trajali večno. Navsezadnje morata obe strani neprestano delati za odnos! Po mnenju strokovnjakov ima vsaka poroka štiri faze, pokažemo!

Vsak vodi svojo poroko, da bo trajala vse življenje; in čeprav se to pogosto dogaja, so mnogi nad sojenjem za ločitev zmedeni, kako bi se to lahko zgodilo. Strokovnjaki pravijo, da se odnosi nenehno spreminjajo, prav tako tudi ljudje v njih, vendar obstajajo določene točke, ki jih večina zakonskih zvez sklene zakonito. Te postaje so določene s tem, kako si partnerja ogledata drug drugega.

1. Strastni ljubimci
Mnogi ljudje mislijo, da ta odsek velja samo za medene tedne, nato pa jih navadni grmiči navadni. Pa vendar to sploh ni zakonito: v zakonu se plamen včasih reši, potem pa se spet razplamti, mož in žena postaneta spet strastna ljubimca. In to strastno obdobje lahko traja tedne, mesece ali leta.

2. Najboljši prijatelji
V vsakem odnosu obstajajo dolga obdobja, ko se ženska in moški sprijaznjujeta: lahko se pogovarjata o vsem, se zanašata drug na drugega in zagotavljata varnost. To deluje tudi, kadar erotika gori na nižjem plamenu.

3. Brezbrižni sostanovalci
Ko poroka pride do točke, ko moški in ženska začneta razmišljati o sostanovalcih, je razmerje že v težavah: le malo porok preživi to fazo. To se zgodi, ko se poudarek preusmeri od odnosa do tistega, kar potrebujejo otroci, gospodinjstvo, druga stranka – intimnost pa je na koncu. Tako kot člani para v velikem snemanju mislijo, da je bolj pomembno, da se spočijete za naslednji dan, kot da smo povezani na čustveni in spolni ravni. Najzanesljivejši znak je, ko člani para začnejo spati v ločeni sobi…

ilustracija
Fotó: pixabay.com

4. Kruti nasprotniki
Seveda obstajajo spori v vsakem odnosu in to je bistvenega pomena za zdravo delovanje. Ko pa ti postajajo vse bolj nesmiselni in pogostejši, se zadnji izženejo s poroko – še posebej, če prepiri ravno povzročajo čim več bolečin eni stranki drugi.

Po mnenju strokovnjakov večina parov zamuja, zakonsko zvezo je treba rešiti in dolgo, desetletja trajajo v tretji in četrti fazi – in velikokrat se romance sploh ne morejo vrniti od tod. Predlagajo, da pari včasih natančno pregledajo, v kateri fazi je njuna zakonska zveza, in razmerje delajo tako, kot so se pred poroko.