Oldal kiválasztása

Danska vizija propada Evrope zaradi migracijske krize

Glede na knjigo danskega pravosodnega ministra, ki jo je leta 2015 objavila danska vlada, je danska vlada sprejela ukrepe za gradnjo zidu ob meji z Nemci. Danski kabinet je menil, da bo Evropa propadla pod bremenom migracijske krize.

Zid bi bil dolg približno 33 kilometrov, za kar je vlada prej porabila 22 milijonov DKK. 90 odstotkov materiala, kupljenega za zidanje stene, je bilo postavljeno v skladišče, potem ko se je danska vlada leta 2017 končno odločila, da zid ne bo zgrajen. Nekdanja ministrica Soren Pind v svoji knjigi pravi, da je bila v omari vzdolž odseka z Nemci razprava, zid ali kotna ograja. Načrti so bili pripravljeni, vendar se je izkazalo, da Danska nima dovolj sredstev za gradnjo zidu ali ograje.

Fotó: pixabay.com

Po besedah ​​nekdanjega pravosodnega ministra je bila vlada prepričana, da bo Evropa propadla pod bremenom migracijske krize, zato so se odločili zaščititi pred prilivom migrantov iz Nemčije. Po postavitvi ograje in stene je danski premier januarja 2016 napovedal, da bo nadzor na meji obnovljen. Danci so pred nekaj tedni tudi napovedali, da bodo od novembra novembra poostrili nadzor na meji s Švedsko.