Oldal kiválasztása

Čudne govorice se širijo: Ali Senna kopira 27 letnega trika Hamiltona?

Če bi storili enako kot vaš legendarni vzor, bi lahko zaslužili milijarde za svetovnega prvaka F1, ki brani naslova.

Med večmesečnimi pogajanji o podaljšanju pogodbe bi lahko njegov vzornik Ayrton Senna leta 1993 sledil metodi Lewisa Hamiltona – naj bi se nemški novičarski portal Sport1 širil v zakulisje.

Trikratni svetovni prvak brazilski dirkač je nato vlekel pogovore, dokler se ni začela naslednja sezona formule ena. Šef moštva McLaren Ron Dennis je bil tako prisiljen v situacijo in na koncu prikimal na zahtevek svoje zvezde v višini 1 milijona dolarjev – za vsako veliko nagrado. Senna je tako na 16 dirkah pokosila skupaj 16 milijonov dolarjev, čeprav so prvotno zavrnili njeno zahtevo v višini 14 milijonov dolarjev.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

V Hamiltonovem primeru igra zdaj znaša približno dva milijona evrov (712 milijonov forintov) na dirko. Z letošnjimi 23 tekmovalnimi vikendi bi lahko sedemkratni zmagovalec svetovnega pokala zaslužil skupaj 46 milijonov evrov (16,5 milijarde forintov). To bi bilo tako kot v Anno Senni več kot znesek, za katerega britanski zvezdnik za celo leto zahteva Mercedes (to je 50 milijonov dolarjev, kar je približno 40 milijonov evrov, poročajo novinarji).

Po poročanju tiska ima Hamilton tudi dodatne zahteve. Na primer, želi usmeriti večnacionalno matično družbo Daimler k električni tehnologiji; pričakuje desetodstotni delež v novem moštvenem naslovu svetovnega pokala; in bi prosil za darilo iz 275 serij hiperšportnih avtomobilov AMG One z omejeno serijo, katerih okus je približno milijardo forintov.

Ko je vse to slišal, se šef ekipe Toto Wolff že pripravlja na načrt B, v skladu s katerim bi 22 letni George Russel lahko zamenjal Hamiltona, če bi pogajanja nasedla.