Oldal kiválasztása

Cristiano Ronaldo je morda v sramu brez primere

Pri Ligi prvakov takšne grdobe ni bilo skoraj dve desetletji. Kaj s tem počne svetovni razred? Ronaldo je sramota, ne sramota, lahko odide.

Juventus je doma doživel ponižujoč poraz od Milana (0: 3), ki je tri tekme pred koncem zdrsnil na peto mesto italijanske nogometne fronte. Šampionu zadnjih devetih let grozi, da letos ne bo mogel nastopiti v ligi prvakov, če ne bo končal med najboljšimi štirimi. To bi lahko odločilno vplivalo tudi na prihodnost Cristiana Ronalda. Letošnji tek s palicami bi lahko imel finančne in strokovne katastrofalne posledice za Torino, ki ga je zaradi padca prihodkov v višini sto milijonov evrov že stisnil padec superlige. Ronaldo je sramota, ne sramota, klub lahko poleti zapusti v kumarici. Res je, pravzaprav ne bi niti aretirali!

Juve, ki se finančno bori zaradi epidemije koronavirusa, se je doslej poskušal znebiti portugalske svetovne zvezde, ki je zaslužila več plač svojih tovarišev, a brez vloge BL mora to končno preboleti. Tudi na oglaševanju.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Čeprav je Ronaldo z 27 zadetki vodil italijanski golgeterski seznam, je na najpomembnejših tekmah z neposrednimi tekmeci bankrotiral. V zadnjih petih tekmah je v četrtek dejal štirikrat, trpel je tudi proti Milanu v razpadli ekipi Andreja Pirla.

Cristiano Ronaldo je v tej sezoni izgubil proti Atalanti, Milanu, Neaplju, Interju, Portu in Fiorentini.

V smislu razmišljanja ga verjetno že dolgo ni več: čeprav je njegova pogodba z Juventusom veljavna do prihodnjega poletja, se bo zagotovo nadaljevala. Po novicah iz zadnjih tednov bi lahko razmislili o Paris Saint-Germainu in njegovih dveh nekdanjih klubih, Manchester Unitedu in Sportingu iz Lisboe, vendar bi si to želelo ogledati tudi več ameriških klubov (denimo moštvo Miamija Davida Beckhama). Je pa naklonjen evropskim prosilcem, da želi Ronaldo, imenovan tudi gospod liga prvakov, še vedno povečati svoj rekord golov v BL.

Zadnjih 19 let, v sezoni 2002/03, ni igral v ligi prvakov. Takrat je Sporting kot 17 letni talent igral 32 minut, a je bil v kvalifikacijah proti Internazionaleju nemočen.