Oldal kiválasztása

Brutalno posilstvo se je zgodilo na Oktoberfestu

Od leta 1810 v Münchnu vsako leto poteka Oktoberfest, na katerega so privabili pivoljubne turiste z vsega sveta.

Letos se je 29-letni norveški turist odločil, da bo osebno želel doživeti pristno bavarsko festivalsko vzdušje. Udeležila se je do 5. ure zjutraj, nato pa se je odločila, da se odpravi v drug lokalni lokal. Tam je srečal poznejšega 26-letnega moškega, neznanemu žrtvi, ki je pozneje zapustil kraj, da bi nadaljeval svojo turnejo v pubu. Na poti pa ga je moški povlekel v prehod, ga potisnil na tla in posilil. Žrtev je kričala glasno in obrambno, a jo je napadalec vseeno spustil.

Fotó: pixabay.com

Mimoidoči je bil obupan krikom pozoren in je nemudoma obvestil policijo. Nasilneža so univerze aretirali na kraju dogodka, sodnik pa je pozneje odredil pripor. Primer nemški tisk ni dobro sprejel, oblasti pa so na kratko povedale, da je osumljenec 26-letni ugandski priseljenec.

Nemška tiskovna agencija dpa je zapisala, da je 28-letni afganistanski migrant dan pred incidentom napadel kolega v Traunsteinu, drugem majhnem kraju na Bavarskem, ki je bil brutalno posiljen. Tudi v tem primeru je bil osumljeni storilec aretiran.