Oldal kiválasztása

Bojnik ISIS je ozdravil na Švedskem in se vrnil v vojno

Nobenega zakona, ki bi prepovedoval pristop k Islamski državi ali izvajanje džihada, ni.

Švedska vlada je pustila borcu ISIS, da se je zaradi poškodb v Siriji vrnil v državo na zdravljenje. Nato so mu lahko spet potovali v Sirijo in nadaljevali boje.

 

 

Neverjetno zgodbo je na osnovi Expressena napisal Voiceofeurope.

Khaled Shahadeh, terorist Islamske države, ki je prej postal prebivalec Göteborga, je bil v spopadu s Sirci leta 2014 hudo ranjen. Mislil je, da se bo vrnil v svojo “drugo” domovino, toda tam je bila boljša zdravstvena oskrba kot na bojišču. To se je zgodilo.

 

 

Kot je dejal, je na švedskem letališču že čakala tajna služba (SAPÖ), ki je opravila razgovor z njim, a se ni zgodilo nič. Res. “Že na začetku so mi govorili, da nisem storil ničesar, kar bi kršilo zakon. Ker ni zakona, ki pravi, da se ne bi smel pridružiti Dawah (imenovanemu kampom ISIS) ali ne bi smel nadaljevati z džihadom” – je dejal.

Po ozdravitvi se je poročil in se leta 2015 z ženo vrnil v Sirijo. Povedal je, da je bil priča množičnim usmrtitvam in obglavljanju zapornikov. “To je bilo najslabše, kar sem jih videl na lastne oči” – je dejal. Boril se je proti teroristom ISIS, dokler ni spomladi 2019 padel v roke Kurdov med bitko pri Bagouziju.

Fotó: pixabay.com

Zdaj upa, da ga bodo Švedi osvobodili in se spet vrnili na Švedsko.