Oldal kiválasztása

Bizarno in ganljivo: študentje dajejo obraze umrlim

Neznane mrtve v zadnjih 50 letih bodo risali študentje umetnosti, tako da jih bo kdo poznal.

V sodelovanju med kanadsko zvezno policijo in newyorško akademijo umetnosti so ta teden rekonstruirali 15 neznanih mrtvih ljudi, katerih posmrtne ostanke so v Kanadi odkrili skoraj petdeset let.

Fotó: pixabay.com

Študenti newyorške akademije umetnosti ta teden sodelujejo s kanadsko zvezno policijo, da bi ta teden rekonstruirali obraze 15 neznanih mrtvih ljudi v „forenzični kiparski delavnici”. Obrazi so narejeni iz tridimenzionalnih kopij lobanj, ki jih je dala na razpolago kraljeva kanadska konjeniška policija (GRC).

Človeški posmrtni ostanki so bili najdeni med letoma 1972 in 2019 in izbrani za projekt zaradi njihovega „dobrega stanja”. 15 obrazov bo objavljenih na spletni strani Nacionalnega centra za pogrešane osebe in neznane ostanke v upanju, da bo pobuda identificirala pokojnika. V nacionalni bazi kraljevske kanadske konjeniške policije je več kot 700 neznanih ostankov zemlje več kot 700 neznanih ljudi.

Tiskovni predstavnik newyorške institucije Angharad Coates je dejal, da je „vizualna identifikacija prvi korak” v uradnem postopku identifikacije. Dodal je, da so od uvedbe programa leta 2015 uradno identificirane štiri pogrešane osebe.