Oldal kiválasztása
News

Bančni uslužbenec je bil odpuščen, ker je pomagal stranki pri lastnem denarju

Nesebični uslužbenec za pomoč strankam je zaprosil za dovoljenje, da bi kupcu dal denar na lastne stroške, a so ga odpustili.

Izvajalec iz Oregonove podružnice ameriške Banke Amerike je odpustil pomočnico za pomoč strankam Emily James, ker je božičnemu kupcu, kolikor je objavljen v spletni pošti Daily Mail, dodelila 20 dolarjev gotovine (6000 USD).

24. decembra je bila Emily v službi, ko je eden od strank banke Marc Eugenio v paniki pozval, da ni mogel unovčiti čeka za plačilo v višini 1000 USD nikjer. Med pogovorom je kmalu postalo jasno, da moški to lahko stori šele naslednjič po praznikih, ko se odprejo bančne poslovalnice. Od te novice je Eugenio propadel, ker je bil za božič popolnoma brez denarja, zato med drugim ni mogel kupiti goriva zase. Emily je bilo tako žal za problematičnega moškega, da je prosil svojega nadzornika za dovoljenje, da se sreča z njim in mu na svoj račun dodeli denar – navsezadnje je bil to božič, praznovanje ljubezni.

Srečanje je potekalo na božični večer in Emily je moškemu namenila 20 dolarjev. Kljub temu je zaman zaprosil, a teden dni po incidentu so ga odpustili z dela, ker je opravil nepooblaščen stik s stranko banke. Vodstvo je v kratkem utemeljitvi potrdilo, da bi moški ugrabil ali ubil Emily, ki je med delovnim časom zapustila njeno službo.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Emily je lokalnemu tisku povedala, da je bivšemu delodajalcu napisala več opravičil, da se je vrnila. Njegova sporočila pa niso bila pohvaljena, zato zdaj pogosteje pravi, da noče delati za podjetje, iz katerega so ga vrgli, ker je na božični dan pomagal nekomu v težavah.