Oldal kiválasztása

Avramopulus agitira za migracijo

Komisar za migracije Dimitris Avramopulos je v torek pozval države članice EU, naj podprejo malteški sporazum o razdelitvi migrantov, sprejetih v Sredozemlje.

Grški komisar EU je dejal, da bo torek na zasedanju ministrov za notranje zadeve v Luksemburgu vsem državam EU omogočil, da pokažejo več odgovornosti in več solidarnosti.

Poudaril je potrebo po stalnem sistemu namesto ad hoc rešitev, da italijanskim in malteškim plovilom ne bi bilo treba preživeti tednov na morju, da bi pridobili privezno dovoljenje.

Mimogrede, Avramopulos je marca žalil konec imigracijske krize. Kaj pa če „ni bilo konec”?

Fotó: pixabay.com

Po informacijah bruseljskega informativnega portala Sorico, Bolgarija, Ciper in Grčija želijo na srečanju opozoriti na dejstvo, da Evropska unija premalo pozornosti namenja vzhodni Sredozemlju, kljub temu da je tukaj prijavljenih največ prosilcev za azil. lahko opazimo trend naraščanja. Tri države pozivajo k sprejetju mehanizma distribucije, ki bi olajšal pritisk na vsako od preobremenjenih migracijskih držav, ne le na Malto in Italijo.

Jasno je, da korpusniki EU, ki živijo v zadnjih dneh, poskušajo pritisniti na vprašanje „obvezne distribucijske kvote”, ki je bila nekoč zavrnjena, vendar zdaj že ogreta, navzdol po grlu nasprotnikov.