Oldal kiválasztása

ALI VAŠ PRALNI STROJ SMRDI? POMAGA NEVERJETNO PREPROSTA REŠITEV

Groza v pralnem stroju! Predstavljamo vam fantastično zamisel, s katero bodo vaša oblačila ostala sveža in čudovito dišeča.

Se vam kdaj zgodi, da odprete vrata pralnega stroja in v njem začutite vonj po plesni in smradu? Čeprav ste uporabili drag pralni prašek in domiselno sredstvo za izpiranje, čeprav ste vklopili program za čiščenje, vam še vedno ostane neprijeten vonj? Ne obupajte, obstaja rešitev!

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Kaj povzroča neprijeten vonj?
Težava je pogosto posledica umazanega pralnega stroja, saj je njegova vlažna in topla notranjost odlično gojišče za plesni in bakterije.

Kaj morate storiti s svojim pralnim strojem?
Glivice se najraje naselijo v posodi za pralno sredstvo in v ciklu izpiranja. Zato temeljito razkužite notranjost stroja. Drhnite z gobo in zobno ščetko. Kis bo pomagal raztopiti vodni kamen, vendar lahko poškoduje prevleko bobna ali gumijasta tesnila, zato ga uporabljajte le na delu rezervoarja.
Ne zapirajte vrat pralnega stroja takoj po pranju, pustite ga, da se prezrači in posuši.
Če ste prepričani, da pralnega stroja ne boste uporabljali več dni ali teden dni, boben obrišite do suhega s papirnato brisačo ali mehko krpo.
Enkrat na mesec prazni stroj operite pri temperaturi 90 stopinj C tako, da vanj vstavite 3 žlice sode bikarbone. To bo pomagalo tudi pri razmaščevanju in odstranjevanju vodnega kamna v stroju. Odstranila bo tudi neprijetne vonjave.
Redno čistite filter pralnega stroja, saj se v njem nabere veliko umazanije, kosmičev ali majhnih predmetov, ki ostanejo v oblačilih. To ne izboljša le kakovosti vašega perila, temveč tudi preprečuje, da bi se pralni stroj zamašil.