Oldal kiválasztása

Ali se vaši lasje prhljajo? Ta magična sredstva se ukvarjajo s tem

Že dolgo trpite zaradi prhljaja? Tu je nekaj res dobrih nasvetov, ki vam lahko pomagajo odpraviti to težavo.

S prihodom jeseni bodite zelo previdni, da vas ne zebe na lasišču, a to ni edino, kar je narobe! Prhljaj lahko ostane na lasišču po rednem umivanju las. Ja, to je precej nerodno. Na srečo je na voljo veliko šamponov in izdelkov, vendar je čas, da preizkusite tudi nekaj naravnih zdravil. Pokazali vam bomo, kaj vam lahko pri tem pomaga!

ilustracija
Fotó: pixabay.com

1.Jabolčni kis
Zaradi dobro znanega fungicidnega učinka je jabolčni kis primeren za srbeče in suho lasišče. Vsebnost kisline spremeni pH lasišča, zaradi česar se glivice težje razmnožujejo. Po umivanju las si lasišče sperite z enako mešanico vode in jabolčnega kisa in šele po 15 minutah sperite s čisto vodo.

2. Olje čajevca
Preprosto vmešajte olje čajevca v šampon, dodajte 10 kapljic olja v 200 ml. Torej lase umijte na običajen način. Zaradi svojega antibakterijskega in protimikrobnega učinka otrobi kmalu izginejo.

3. Surovi med
Surovi med pomaga zadrževati vlago v laseh in jim daje vitamine in minerale, super proti prhljaju. Naredite mešanico 90% medu in 10% vode. To se bo vtrlo v mokre lase in lasišče. Pustite delovati 1 uro in nato operite lase.

4. Sol
Preprosta, poceni in učinkovita metoda otrobov proti soli. Na začetku umivanja las na lasišče položite pest soli in nežno vmasirajte vanj. Pustite stati nekaj minut, nato ga sperite. Lahko ga položite tudi na mokre lase, manj je neprijetno, ker zrna soli lasišča ne drgnejo tako močno. Bistvo je v tem, da kristali pomagajo odstraniti plast otrobov, ki se nalaga na lasišču, nato pa se otroki zaradi razkuževalnega učinka soli težje vrnejo.