Oldal kiválasztása

Afganistanski migrant je želel prerezati grlo človeku Rdečega križa

33-letni afganistanski migrant Jamal A. je v ponedeljek popoldne vlomil v begunski hotel in med begom zabodel delavca Rdečega križa ter zabodel 63-letnega avstrijskega kmeta. Prva žrtev se zdravi zaradi smrtno nevarnih poškodb na kliniki v Linzu.

33-letni prebežnik je v ponedeljek popoldne vlomil v zgornjo avstrijsko begunsko ustanovo, nato pa trčil 32-letnega delavca Rdečega križa. Mnogi so videli, da je incident poročal, da je priseljenec poskušal z nožem prerezati grlo žrtve. Storilec je pobegnil s kraja dogodka, hudo krvav moški pa so ga s smrtno nevarnimi poškodbami prepeljali v bolnišnico v Linz.

Več očividcev trdi, da Jamal A. ni bil prvi v konfliktu z ljudmi, ki delajo v zavetišču za begunce. Pred kratkim je izbruhnila polemika o možnosti zaposlitve. V hostelu mnogi govorijo, da za delo niso želeli zaposliti afganistanskega migranta. Po uradnem poročilu sta se v hostlu poškodovali še dve osebi in pobegnili s kolesom. Jamal A. je nato odšel na kmetijo, kjer je kmeta našel v svoji garaži.

Afganistanski migrant ni ničesar vprašal, samo vzel je že krvavi nož in zabodel 63-letno žrtev v prsi.

Starejši moški je bil umorjen na kraju dogodka, storilec pa je pobegnil s svojim avtomobilom. Končno so pozno zvečer v bližini Linza napadli avstrijske komandose. Tudi takrat je priseljenec ravnal nasilno in se po svojih najboljših močeh otresel policajev, a mu ni uspelo. Pridrženi Jamal A. še vedno posluša, kaj se je zgodilo

Župan govori o dobro integriranem migrantu

Lokalni župan je ob stiku z nemškim časopisom, imenovanim ÖSTERREICH, dejal, da je celo mesto napadeno.

Fotó: pixabay.com

Vsi tukaj poznajo vse …

– je dejal Hubert Koller iz Ljudske stranke in dodal:

Žrtve in prestopnika dobro poznam.

Po besedah vodje vasi tisoč ljudi je bil osumljenec migranta dobro integriran in koristen človek. Temu nasprotuje julijski primer, v katerem je moški nekoč naredil velik vtis. Po besedah domačinov se je do takrat izkazalo, da afganistanski priseljenec ne dopušča zavrnitve. Zgodilo se je, da njegovega afganistanskega dovoljenja v Avstriji niso priznali, zato je moral v bližnji Freistadt spet v šolo vožnje.

Toda Jamal A. so ga trikrat vrgli in četrtič so ga raztrgali. Sedel je v zapuščenem avtomobilu in začel 15-minutno amfibijsko vožnjo na progi, pri čemer je uničil vsa štiri kolesa in zavore. Zavetišče so se zatekli tudi ostali učenci in vzgojitelji, ker so se bali, da bo popolnoma uparjen migrant na koncu koga udaril.