Oldal kiválasztása

Afganistanski migrant je svojo ženo ubil v avstrijskem begunskem taborišču

29-letni afganistanski priseljenec je večkrat nadlegoval svojo 25-letno ženo. Ob zadnjem nasilnem ravnanju je ženska zagrozila, da ga bo prijavila, ker ima tudi ona svoje pravice. Po tem je moškega popadel tak bes, da je pograbil nož in do smrti zabodel mater svoje štiriletne hčerke.

Dve leti in pol je afganistanska družina živela v begunskem taborišču, ki sprejme tri tisoč oseb, na Štajerskem v mestu Trieben. Po pričanju sostanovalcev so bili zelo prijazna družina, tudi štiriletna hči je redno hodila v vrtec, starša pa sta se trudila postaviti se na svoje noge. Za štirimi stenami, pa kot kaže, vsakdani niso bili tako idilični. Po informacijah, objavljenih v avstrijskih častnikih, je 29-letni mož pogosto bil nasilen do svoje 24-letne žene. Ob zadnji taki prigodi je ženska izjavila, da ga bo prijavila policiji. Otrok na srečo ni bil priča strašljivemu dogodku, do katerega je prišlo po tem. Medtem ko je bila deklica v vrtcu, se je med starši vnel prepir, ki se je sprevrgel v grozljivo dejanje.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Afganistanski migrant je v jezi pograbil nož in ga več kot dvajsetkrat zabodel v telo svoje drage. Zdravniki, ki so prihiteli na mesto zločina, njenega življenja niso več uspeli rešiti.

Kot se je izkazalo, se je v času tragedije v stanovanju zadrževala tudi uslužbenka, ki skrbi za migrantske družine, saj je pretepena žena njo prosila za pomoč pri prijavi moža na policijo. Ko je zagledala, kako mož zabada nož v svojo ženo, je bosa stekla na ulico in vpila za pomoč. Osumljenega storilca je možem avstrijskih posebnih enot uspelo ujeti in pripreti še na kraju zločina. Družinske prijatelje v tem trenutku najbolj skrbi štiriletna deklica, ki so jo nemudoma premestili v državno oskrbo.

Po mnenju strokovnjakov tako majhen otrok še ne razume, kaj natančno se je godilo, toda psihični šok in nenadna izguba matere lahko povzročita morebitne travme, ki jo lahko spremljajo celo življenje.