Oldal kiválasztása

8-letni deček zmrznil v očetovi neogrevani garaži

Moški je skrbništvo nad sinovi pridobil na podlagi laži, nakar je nad njimi redno izvajal nasilje.

Nekdanjega policijskega poročnika so več mesecev po januarski tragediji le ovadili za umor osemletnega sina.

Thomas Valva (8) je umrl zjutraj ob osmih, potem ko je bil prisiljen noč preživeti v očetovi neogrevani garaži brez odej. Medtem je bil moški z dečkovima sorojencema in prijateljico v topli hiši. Usodno noč se je temperatura spustila precej pod ničlo.

Glavo družine, ki živi v New Yorku, Michaela Valvea (40), in njegovo zaročenko, Angelo Pollino (42), so nedavno aretirali in priprli. Krvna Thomasova mati, Justyna Zubko-Valva, je za Crime Online povedala, da je že leta in leta poskušala prijaviti sum, da bivši mož redno izvaja nasilje nad tremi dečki, a je nihče ni jemal resno. Ženska je še dodala, da ko je poskušala par prijaviti, se je policija le nasmehnila in njene izjave smatrala za brezpredmetne.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Skrbništvo nad otroki je pripadlo moškemu, zaposlenemu na policiji, saj je sodišču predložil ponarejene obtožbe, in s tem prepričal sodnike.

V preiskavi so policisti pregledali varnostni sistem hiše, in nedvomno ugotovili, da nezaščiteni otrok ni prvič preživel cele noči zunaj v garaži. Moški se je rogal svojemu otroku, medtem ko ga je Thomas roteče in trepetaje prosil odpuščanja v kopalnici, a ga oče ni uslišal.

Zdravniški ogled je potrdil, da je dečkovo smrt povzročila hipotermija. (Hipotermija je prekomerna podhladitev organizma, ki se lahko konča s smrtjo.)

Moški je šele mesece po sinovi smrti dal odpoved, a bo kljub tragičnim dogodkom bo prejemal pokojnino, ki mu pripada kot uslužbencu policije.