Oldal kiválasztása

76 migrantov je skočilo v morje, to je bil njihov načrt

S krova ladje Open Arms je 76 ilegalnih migrantov skočilo v morje. Po njihovem načrtu naj bi plavali do pristanišča v Palermu, ker ladja nevladne organizacije ni dobila dovoljenja za izkrcanje ne v Italiji ne na Malti.

Open Arms že nekaj dni pluje v bližini obal Palerma v upanju, da bo dobila dovoljenje za privez v eni od evropskih držav, vendar nobena vlada tega ni odobrila, kljub temu da je civilna organizacija večkrat oznanila, da se na krovu ladje nahaja 280 migrantov in da so mnogi med njimi v zelo slabem zdravstvenem stanju. To je sicer že uveljavljena zvijača NGO, saj je običajno poteza pritiska, ki se ji pridruži usmiljenje, padla na plodna tla.

V tem primeru pa so tako italijanske kot malteške oblasti ostale neomajne, zato je več ducatom migrantov zmanjkalo potrpljenja – 76 se jih je vrglo v morje in poskušalo priplavati do pristanišča.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Po poročanju Open Armsa je do tega prišlo, ker se nekatere članice Evropske unije požvižgajo na mednarodne dogovore in pogodbe ter na človekove pravice. Ilegalne migrante je na koncu rešila italijanska obalna straža in posadka ene druge ladje pod okriljem NGO. Civilna organizacija je sporočila, da je od italijanskih oblasti odvisna usoda rešenih migrantov. Do sedaj ne kaže, da bi jim dovolili stopiti na kopno.