Oldal kiválasztása

5 fantastičnih velikonočnih dekoracij, letos naj bo vaša miza tako okrašena!

Za veliko noč ni nič lepšega kot čudovito okrašena miza. Vsakoletni trendi pripomorejo, da bo vaša miza za praznike popoln okras.

Velikonočna dekoracija se prične pri mizi. Pričarajte nepozabne skupne trenutke in poskrbite, da bo cela družina preživela prijetne praznike. Za to potrebujete le pirhe, figurice zajčkov, barvana jajca, drobne prtičke, sveče, cvetje, barve, drobne vzorce, lepe serviete, priljubljeni jedilni set in kanček kreativnosti. Predstavljamo nekaj predlogov velikonočne dekoracije mize.

1.Poleg trendovskih rumeno-sivih osnov uporabite še eno dodatno barvo, naj bo miza minimalistična in tako popolna za praznike.
Velikonočna dekoracija
Velikonočna miza

ilustracija
Fotó: pixabay.com

2.Preprosta, naravna dekoracija miz s servietami, na katerih so prijazni zajčki.

3.Cvetlični, pomladni, pisani pogrinjek, kockasti motiv je neizogiben. Popolna velikonočna dekoracija.

4.Izberite modre okraske, pri tem so vam v pomoč vijolice, s katerimi lahko pričarate prijetno vzdušje.

5.Z uporabo nekaj drobnih prtičkov popestrite vzdušje, izkoristite barve: rjava, bež, zelena – naj bo miza obarvana naravno.

Velika noč je največji krščanski praznik, osrednji praznik koledarja, katerega središče je Jezus. Po pričevanju Nove zaveze je Jezus – po petkovem križanju – tretji dan, v nedeljo vstal od mrtvih. S smrtjo na križu mu ni uspelo osvoboditi sveta trpljenja, a je vse človeške grehe spreobrnil, s smrtjo pa se je dvignil nadnjo in jo premagal. Poleg verskega značaja je to tudi praznik pričakovanja in prihoda pomladi, ki se praznuje marca ali aprila (odvisno od Lune).