Oldal kiválasztása

19-letnega moškega je moški v turbanu zabodel v tramvaj

28-letni pakistanski migrant je v tramvaju Cottbus zabodel 19-letnega dečka. Ilegalni priseljenec je žrtev naključno izbral in zabodel le, da je ostala v Nemčiji, dokler je trajalo sojenje.

19-letni Nemec je konec prejšnjega tedna ravno hitel v šolo, ko so ga brutalno napadli v tramvaju. Za mladičem se je prikradel 28-letni pakistanski migrant, ki ga je brez besed zabodel v hrbet s kuhinjskim nožem. Mlada žrtev je bila s hudimi poškodbami v šoku odpeljana v bližnjo bolnišnico.

Kršitelj turbanov se je nasmejal in na naslednjem postajališču izstopil iz tramvaja, policija pa ga je v njegovem stanovanju lahko ujela šele čez devet ur.

Storilec je pričal policiji, ki je po lastnem priznanju želela storiti hudo kaznivo dejanje, da bi med sojenjem in morebitno zaporno kaznivo dejanje ostala v Nemčiji, da ne bi bila deportirana nazaj v Pakistan. Moškega so preganjali zaradi poskusa umora. Kot se je izkazalo, je bil že prej v težavah z oblastmi, obsojen je bil zaradi tatvine in hude telesne poškodbe. Najbolj brana spletna stran z novicami v Berlinu je intervjuvala 19-letno nemško žrtev, ki je dejala, da ga še vedno boli, vendar ne več tako hudo kot takrat, ko mu je bil nož še vedno v hrbtu.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Študent je med ležanjem na bolniški postelji še dejal, da je v stanju šoka z nožem v hrbtu stekel do voznika tramvaja, ki je poklical rešilca. Storilcu je bil odrejen pripor.