Oldal kiválasztása

15-letna deklica je prisilni poroki rekla ne in jo je hotela ubiti

Mlado dekle je bilo krivo, da se ni želelo poročiti s svojim bratrancem, ki ga je zanjo izbrala družina. Družina je z zavrnitvijo prisilne poroke čutila, da se je deklica sramotila nad njimi, kar se je njen brat želel maščevati tako, da ga je skušal ubiti.

Šokantno je, a ta zapletena zgodba se ni zgodila na enem najbolj nerazvitih območij, temveč na enem najbolj razvitih območij Nemčije, Nürnbergu na Bavarskem. Po informacijah bavarskega tiska je kurdska družina pred vojno in terorjem pred štirimi leti zbežala v Nemčijo. Čeprav je družini strah uspelo pustiti za seboj, je njihov pogled kljub temu prinesel s seboj.

Moški so v svoji kulturi nad ženskami in ženske nimajo možnosti izpodbijati moških odločitev.

Tako je začel oče, ko je za svojega najmlajšega otroka, takrat 15-letno hčer, izbral moža. Petnajstletnik je videl, da nemška dekleta ne živijo tako, zato se je odločil, da ne bo moškemu rekel ne.

Seveda ga oče tega ni pustil in je poleg rednih groženj večkrat pretepel hčerko, ki se je trudila dobiti boljšo predstavo. Na koncu je 28-letni brat končno zadovoljil njeno neposlušnost in se odločil, da bo nekoga angažiral za usmrtitev njene sestre. Vendar moški, obtožen umora, ni imel poguma, da bi šel na policijsko postajo in mu povedal, kaj se je zgodilo. 16-letna kurdska deklica je po besedah ​​zaščitnika še vedno travmatizirana in živi v varnem domu, stran od svoje družine in Nürnberga. Policija je sporočila, da se žrtev starši, sestra in brat preganjajo, tako kot so med osumljenci tudi bratrančevi starši.

Fotó: pixabay.com

Trije od domnevnih storilcev so v priporu: oče zaradi hudih telesnih poškodb in nasilja v družini, poskus brata, bratranec pa je osumljen, da je bil večkrat spolno napaden.