Oldal kiválasztása
Neverjetno sodelovanje se je začelo v majhnem ameriškem mestu, kamor je srhljiva zgodba o šestletnem dečku preselila vse.

Oče 6-letnega Bradyja Campbella, ki živi v predmestju Denverja v ZDA, je poleti umrl za stopnjo štirih neozdravljivih raka debelega črevesa. Tumor so zdravniki diagnosticirali v zadnjem trenutku, ko je bilo že prepozno. Dogodki so se tako pospešili, da se je družina imela malo časa posloviti od glave družine. Mali Brady je težko razumel, kaj se dogaja z očetom, a na smrtni postelji je obljubil, da bo vedno skrbel za mamo – poroča New York Post.

Sprva Brady ni znal skrbeti za svojo mamo, potem pa se je spomnil, da sta njegova starša hodila vsak petek. Fant je mislil, da bo namesto očeta nadaljeval romantično družinsko tradicijo, zato je na pločniku pred njihovo hišo postavil lemonado, da bi zbral denar za zmenek.

Teden dni po izgubi očeta je mali deček začel prodajati okrepčevalnico, ki so jo prvi zadeli sosedje in vozniki avtomobilov. Zgodba o dečki z limonado se je z rekordno hitrostjo razširila na majhno mesto in dosegla lokalno gasilsko društvo. Javni uslužbenci so slišali ganljivo zgodbo osebno obiskali stojnico in se zelo oglašali. Od takrat se Bradyjeva stojnica šušlja s kupci, fant pa je prvi dan zaslužil 244 dolarjev, kar pomeni približno 72.000 dolarjev prihodka.

Fotó: pixabay.com

„Zelo me je dotikal, ko sem ugotovil, zakaj se moj sin ukvarja z prodajo limonade. Napolnilo me je z neverjetno energijo, s katero se je vse mesto preselilo za nas. V tem težkem času je vsa pomoč dobra. ”

-je vdova povedala novinarjem, ki ji je tudi povedala, da je njen sin denar vzel najprej za suši, nato pa za sladoled.

Sosed okrnjene družine je od takrat sprožil spletno zbiranje sredstev za pomoč družini brez pravega dohodka.