Oldal kiválasztása

2 Popolna in poceni spomladanska zelenjava: trebušna maščoba se vam odpihne

Nezavestno hitro začnite hujšati s tema 2 super učinkovitima zelenjavama! Barva listov je očitno za vaše zdravje, porabite čim več! A ne le običajnih načinov: smoothie in vitkost bikini sezone lahko prideta!

Če ste kdaj podvomili o učinkovitosti zelenega smoothieja, zagotovo ne boste! Naslednji dve sestavini zagotavljata, da ne boste le shujšali, ampak tudi bili zdravi.

Svet zelenih smoothijev se bistveno razlikuje od malinovih ali jagodnih mlečnih kosmičev: njihov okus je veliko bolj naraven, surov in boljši, če vnaprej sprejmete, da ni sladkega dotika. V zameno imajo številne zdravstvene koristi: prečistijo kri in z ogromno intenzivnostjo spodbujajo proces prebave lipidov v telesu. Dva najučinkovitejša igralca zelenih smoothijev sta špinača in ohrovt, tista, ki je najboljša zelenjava, pa je široko razdeljena. Poglejmo, kaj je špinača in kaj ohrovtovi ohrovt:

  1. Ljubitelji Popeye prisegajo na špinačo, ker ima precej mehkejši okus in je bolj pripravljen, ko je pripravljen.
  2. Tisti, ki imajo radi bolj vlaknasto teksturo, bodo glasovali za ohrovt.

Najzanesljivejša točka je, da sta obe super zelenjavi polni mineralov, vitaminov in imata izjemno močan protivnetni učinek. Vlaknine v listih ohrovta očitno pospešujejo hujšanje s spodbujanjem prebave.

Fotó: pixabay.com

Glede na sestavine, ki so bistvene za naše telo, je jasno, da ga je vredno zaužiti izmenično in hkrati. Če imate raje bolj kremast, manj vlaknast smoothie, uporabite večji delež špinače, ali če imate raje gostejšo, z več vlakninami hrano, je kale lahko pot! Gosta omaka je odlična za hitro kosilo ali večerjo za testenine ali kot prilogo.

Da bi nadomestili kakršne koli grenke okuse, je smiselno uporabiti agrume, limonin ali pomarančni sok bo ustvaril res zanimive sestave in oba bosta zelo dobro prevzela grenke okuse.