Stavi kis v mikrovalno pečico, boš bila presenečena

Pokažemo ti trik, ki bo poenostavil tvoje življenje. Všeč ti bo!


Kisa v svom domu lahko uporabiš za neverjetne trike. Bo ti pomagal v nekaterih zadevah, za katere ni ne bi pomislila! Pokažemo ti najboljše in najbolj uporabne.

1. Čiščenje mikrovalne pečice

Trdna ostaje hrana se zlahka obriše s tem trikom. V posodo vlij 1 skodelico vode in 1 skodelico kisa in nič drugega. Namesti mikrovalno na 10 minut na najvišji ravni in postavite zobotrebec v posodo, da se tekočina ne zmanjka. Potem moraš samo obrisati z vlažno, mehko krpo umazan del iz ohlapne pare in aparat bo bil spet čist.

2. Zamašeni odtoki

Nalij se v sodo bikarbono in polovico kisa. Mešanica bo penasta, ko pa se penjenje konča, dodaj toliko tople vode, kot kisa. Nato ga prelij ga v zamašeni odtok in za 5 minut sperite s hladno vodo. Zdaj se lahko poslovite od blokiranih cevi.

3. Odstranitev črnila

Površino zmazanim z črnilom ali kemičnim svinčnikom lahko očistiš s kisom. Ni potrebe rahlem drgnjenju ali drage odstranjevalcu madežev. Preprosto obrišite material s kislo gobico.

Še ni konec!

4. Ni več mirisa hladilnika

Znebite se neprijetnega, a bolj tipičnega "mirisa hladilnika" pomočo kisa! Obrišite notranjost hladilnika z kisno vodo in zdaj že lahko globoko dihate, brez tega da si trebala vonjiva sredstva.

5. Poliranje kože

Znova naredi kožne površine svetle! Ali je to kavč, torba ali čevelj, kis ti bo pomagal! Premešaj polovico kisa in lanenega olja. Razprši na površino in jo nato obriši z mehko krpo.

Ripost.news