Celo nevarnih migrantov ni mogoče izključiti

Čeprav so oblasti Čečeni Raschid K. večkrat razglasili za nevarne, niso mogli zapustiti Nemčijo skoraj desetletje in pol - poroča V4NA.


Pred nekaj tedni je nemška policija med iskanjem v Düsseldorfu našla polavtomatsko pištolo, strelivo in dušilec. Čeprav obstaja utemeljen sum zlorabe strelnega orožja, je tožilstvo izdalo nalog za prijetje 31-letnega Raschida K., ki je bil kasneje izpuščen. Členi nemškega tiska, ki so vzeli primer, so v zadnjih nekaj dneh vzeli toliko prahu, da je policija ponovno priprla nevarnega priseljenca. Eden od ekstremistov muslimanske vere je živel v Nemčiji že 14 let in se je podaljšal skoraj tridesetkrat.

https://t.co/XJV5k63UFR

- BILD (@BILD) 13. junij 2019.

Človek trdi, da je v Nemčijo prišel leta 2004 iz Čečenije. Po Rusiji pa Raschid K. ni v registru skrajnežev in zato ni pripravljen vstopiti v državo. V primerjavi s tem časopis Bild tako ve, da je bil človek z ekstremnimi pogledi v dobrem stiku z enim od bojevnikov Islamske države. Kljub večkratnim aretacijam se strokovnjaki bojijo, da izgon migranta morda ne bo mogoč, saj ni države, ki bi jo lahko sprejela.

Iz tega primera je tudi razvidno, da če migranti vstopijo v Evropo, jih ni mogoče izgnati, tudi če se oblasti zavedajo, da so resna grožnja družbi.

Vir slike: Ilustracija - pixabay.com

Ripost.news