V Savdski Arabiji lahko zgradite krščanske cerkve!

To ni tisto, kar je kdo rekel na eni od Saudijske televizije. Res je, da morata dve različni osebi priznati isto stvar.


Saudova Arabija poskuša izboljšati svojo samopodobo in deloma dovoliti ženskam športne prireditve, tako da lahko celo igrajo nogometne tekme in vozijo avtomobile. Zdaj je bilo precej šokantno izjavo, da Al-Balad televizijskega Aashqi Anwar, vodja inštituta za bližnjevzhodne strateške študije, ki je prej služil v Savdski vojski je upokojil in vojaške obveščevalne službe države majorja general...

Po njegovem mnenju je Saudska Arabija zmerna islamska dežela, zato se v njej lahko zgradijo krščanske cerkve. Na vprašanje, kdaj se to lahko zgodi, je to odgovoril to predpostavlja, da je papež in papež Egipta (kot vodja koptske cerkve) pripozna Vatikana preroka Mohameda.

To je še posebej zanimivo glede na to, da je krščanstvo in druge religije v Savdski Arabiji zdaj popolnoma prepovedane. Tisti, ki najdejo Biblijo, lahko celo sodijo kot smrtno kazen.

V državi še vedno obstaja veliko uničenih krščanskih cerkva, in IV. stoletje. Pred ustanovitvijo islamske vere je bila večina arabskega prebivalstva poganski ali krščansko spremljanje.

Vir: S4C.news

Ripost.news